Шокиращ инцидент: Тираджия унищожи 33 автомобила и жилищна сграда ВИДЕО

  • 11.02.2022 12:50 /
  • 2697 /
  • 0
Шокиращ инцидент: Тираджия унищожи 33 автомобила и жилищна сграда ВИДЕО

В Германия мащабно пътнотранспортно произшествие доведе до пълното унищожаване на няколко десетки автомобила и жилищна сграда, която вече не е годна за обитаване.

Пътният инцидент е причинен от шофьор на камион от Турция, който е бил в нетрезво състояние и е управлявал камиона си по Фюртер Хардштрассе в Нюрнберг, съобщават немските издания.

При инцидента, станал около 19:00 ч. местно време на 8 февруари, са ранени самият извършител и още двама души.

От описанието и снимките обаче се вижда, че последствията са можели да бъдат много по-тъжни. Според местната полиция всичко започнало, когато 50-годишният шофьор на камион минал на червено на кръстовище и се блъснал в лек автомобил, управляван от жена. Тя е получила леки наранявания.

След това тежкият камион ускорява още повече до следващото кръстовище, намиращо се на половин километър, като блъска около 30 паркирани край тротоара коли в стените на къщите.

Някои от колите буквално са били смазани от полуремаркето. Един от минувачите успява да отскочи в последния момент и се отървава само с леки ожулвания и драскотини.

Но инцидентът не спира дотук - камионът блъска още четири паркирани автомобила, в резултат на което камионът се запалва, а след това и смачканите автомобили, които изгарят до основи.

Рядко Порше за 1,2 млн. долара бе разбито при зрелищна катастрофа ВИДЕО

Огънят е толкова силен, че изпочупва прозорците и поврежда фасадата на жилищната сграда, чиито обитатели са евакуирани по най-бързия начин. Сградата вече не е годна за живеене - експертите ще проверяват целостта на фасадата, а миризмата на дим от апартаментите няма да изчезне дълго време.

Шофьорът на камиона е получил леки наранявания. Той е арестуван на мястото на произшествието и обвинен в създаване на опасност за движението, причиняване на произшествие и причиняване на телесни повреди.

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: 6 коли се помляха в масова катастрофа

Установено е, че в кръвта на водача на камиона е имало 2 промила алкохол. Турският гражданин също така не е  регистриран в страната. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ