SKODA представи електрическия супермини CITIGOe iV СНИМКИ

  • 13.09.2019 9:20 /
  • 2779 /
  • 0
SKODA представи електрическия супермини CITIGOe iV СНИМКИ

ŠKODA представи на автомобилното изложение във Франкфурт миниатюрния, но впечатляващ CITIGOe iV.

Субкомпактният електрически хечбек ще се предлага изключително с корпус с пет врати. Чешката марка е успяла да съхрани доста атрактивна цена за новия си електромобил - базовата версия на CITIGOe iV ще струва по-малко от 20 хил. долара и ще се появи в продажба през следващата година.


Електромобилът е оборудван с двигател с мощност 61 кВт (83 к.с., 210 Nm) и литиево-йонен акумулатор от 36,8 кВтч, което ще осигури до 265 км автономно пътуване. Ускорението до 100 км/ч (максимална скорост - 130 км / ч) отнема 12,5 секунди.

Дължината на новия електрическа градска машина е 3597 мм, а ширината - 1645. Багажникът побира 250 литра, а чрез сгъване на облегалките на задните седалки капацитетът може да бъде увеличен до 923 литра.

Skoda внезапно показа новите Kodiaq и Karoq (СНИМКИ)



При използване зарядно за променлив ток от 7,2 kW, батерията се зарежда на 80% за 4 часа и 8 минути. В допълнение, CITIGOe iV може да зареди до 80% от капацитета на батерията за 1 час, използвайки конектора CCS Combo 2 от бързите зарядни станции с постоянен ток от 40 кВт.

ŠKODA CITIGOe iV се предлага стандартно с 14-инчови стоманени джанти, а двуцветните 16-цолови лети джанти Scorpius срещу допълнително заплащане или като част от скъп пакет.

Новият електромобил ще се предлага в четири основни цвята: Candy White, Tornado Red, Sunflower Yellow, Kiwi Green (съответно бяло, червено, жълто и зелено), като се предлагат и метални нюанси по избор: Deep Pearlescent Black, Crystal Blue и Tungsten Silver (черен, син, сребрист).

Интериорът на електрическата версия на ŠKODA CITIGOe iV е останал почти непроменен в сравнение с бензиновите версии на модела. Използвани са малко по-екологични материали в салона, детайлите са леко ретуширани, цялостната архитектура е запазена.


Мултимедийната система на CITIGOe iV вече има възможност да използва смартфон с приложението Move & Fun като допълнителен дисплей за електромобила за възпроизвеждане на изображения, видео или навигация.

Шофьор навъртя 1 милион км с Skoda Fabia 2003, вижте как изглежда (СНИМКИ)

В допълнение, електрическият автомобил предлага мобилни онлайн услуги с приложения, които позволяват отдалечен достъп до батерията или климатизацията на машината./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 


 

 

КОМЕНТИРАЙ