Skoda показа кросоувъра Enyaq iV — най-мощния си модел досега ВИДЕО

  • 08.05.2020 8:50 /
  • 14054 /
  • 0
Skoda показа кросоувъра Enyaq iV — най-мощния си модел досега ВИДЕО

Skoda Enyaq iV ще стане не само най-мощният модел в историята на чешката марка, но и първият автомобил със задно задвижване за 30 години.

Въпреки че първият електромобил на Skoda е малкият хечбек Citigo iV, кросоувърът Enyaq iV ще бъде практически първият електрически модел, изначално разработен като електрически автомобил. Новата машина ще ползва платформата MEB на Volkswagen, в която немците също така изграждат VW ID 4. Производителят публикува анонс, в която разкри известна информация за Enyaq.

Enyaq ще има дължина 4648 милиметра, 1877 милиметра ширина и височина от 1618 милиметра, голямо междуосие от 2765 милиметра и просторен багажник от 585 литра, при разгънати задни седалки. Тези показатели са доста близки до параметрите на VW ID 4.

На купувачите на чешкия кросоувър ще бъде предложен избор на автомобил с батерия от 55 киловатчаса, 62 или 82. В първия случай кросоувърът ще може да измине до 340 километра с едно зареждане, средната батерия ще позволи преодоляването на 390 километра, а максималната - до 500. До 80% от капацитета на батерията на Enyaq iV, благодарение на функцията за бързо зареждане, може да се зарежда за 40 минути.

Най-малката батерия на базовата версия на кросоувъра е комбинирана с електромотор със задно задвижване с мощност от 146 конски сили. Междинната версия означава мощност на електродвигателя от 177 к.с., а най-голямата батерия е комбинирана с агрегат от 201 к.с.

Skoda показа новата Octavia и разкри подробности СНИМКИ

Топ версията на кросоувъра е с двумоторни силови установки със задвижване на всички колела. Мощността на двата мотора може да бъде 261 или 302 к.с. Запасът за пробег и в двата случая ще бъде един и същ - 460 километра. Вероятно най-мощният вариант ще бъде обозначен като RS.

Ето как ще изглежда новата и очаквана Skoda Fabia СНИМКИ

Производителят не дава информация засега за оборудването в салона, но все пак се споменава за 13-инчов дисплей и модерни възможности за свързване.

Skoda Enyaq ще се произвежда в домашния завод на марката в Млада Болеслав от края на 2020 г., като електромобилът ще бъде пуснат в продажба в началото на следващата година. Първата серия от 1895 машини ще има специален пакет „Founder’s Edition”, в чест на 125-годишнината на основаването на марката. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ