Шок: Забраняват на таксиметровите шофьори да имат татуировки

  • 30.09.2020 8:44 /
  • 6062 /
  • 1
Шок: Забраняват на таксиметровите шофьори да имат татуировки

Отношението към татуировките през последните години се промени доста,. Хората станаха по-лоялни към тях. Но, както се оказва, не навсякъде и не във всички сфери. 

В Китай властите на град Ланчжоу забраниха на таксиметровите шофьори да имат татуировки, за да защитят жените и децата. 

Оказва се, че много от пътниците се боят да се возят в автомобилите на татуирани шофьори. 

"Големите татуировки на шофьорите може да безпокоят пътниците, жените децата. Шофьорите трябва да ги премахнат по хирургичен път", се казва в офциалната заповед. 

Забраната предизвика бурно обсъждане и поднови дискусията относно татуировките в Източната Азия, които в течение на десетилетия се асоциираха с организираната престъпност.  

"Тази драконовска заповед връща Китай няколко столетия назад. Татуиовките в момента са доста разпространени. По-добре е правителството да се бори с корупцияа, вместо да се занимава с татуираните хора", казва местен татуист, цитиран от VICE News 

Самите таксиметрови шофьори, които имат татуси, заявяват, че със същия успех татусите може да бъдат скрити под дрехите или замазани по време на работа с тонален крем. 

Те също напомнят на властите, че премахването на татусите по хирургичен път е доста скъпа и болезнена процедура. 

Освен това, нищо не пречи на пътниците, поръчвайки си такси, да поискат от оператора да им се изпрати кола с нетатуиран водач. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • дедо
    30.09.2020 11:53
    аз пък не искам да е с рязана карабина или мангал,но в София 99% са такива.....