Шофьорът и коронавируса: Пет места където може да го пипнете

  • 07.04.2020 8:40 /
  • 4917 /
  • 0
Шофьорът и коронавируса: Пет места където може да го пипнете

На много бензиностанции на човек му се налага сам да с хване пистолета за зареждане. 

Очевидно, че днес това е по-добре да се прави с ръкавици, при което е желателно те да са за еднократна употреба. 

Заредил си, махнал си ги от ръцете и в кофата.

Най-добре е да се плаща с карта: смята се, че банкнотите са преносители на инфекции. Мнозина съветват да не се зарежда повече гориво, отколкото може да се плати с картата без да се въвежда пин кода. 

Други смятат, че е най-добре колата да се зареди до горе, за да се намалят посещенията на бензиностанцията. 

Кодът, например, може да се въведе и с някакъв остър предмет, като върха на ключ. Може и през салфетка. 

На по-квалитетните бензиностанции колата ви ще бъде заредена без ваше участие.  Но, независимо от това, ако има такава възможност, настоятелно се съветва да минете през WC-то, за да си измиете много добре ръцете. Ако такава възможност няма, опция са и мокрите кърпички и геловете за дезинфекция. 

2 Паркоматите 

Препоръчва се също да плащате с карта. Но, за съжаление, в редица случаи това на практика не е възможно. При възможност работете с ръкавици или много внимателно си дезинфекцирайте ръцете с гел или други средство.  

Ако има копчета, може отново да ги натискате през салфетка или с върха на ключа. 

3 Автомивката 

В повечето мивки служителите обичат парите в брой... Затова в повечето случаи услугата е и по-евтина. Тогава се постарайте да се разплатите без да се налага да ви връщат ресто. Също така, по възможност, се откажете от измиването на салона, макар и да е необходимо. 

Процедурите по избърсването на ръчките, копчетата, волана и всичко останало е по-добре да бъдат извършени лично от вас.  

4 Пътниците 

Звучи лошо, но е по-добре за известно време да карате без тях. Естествено, ако колеги ви помолят да ги хвърлите до някъде, ще ви е трудно да откажете. При тези ситуации е по-добре да не нажежавате атмосферата, а след пътуването да изтриете вратите и дръжките с мокри кърпички.  

5. Мерки за безопасност 

Пътуването с колата рядко е полет без прикачвания - обикновено шофьорът отива от точка А до точка Б. 

Най-често, точка Б е неговия офис: с колеги, асансьори, с ключове за осветление, компютри, дружки на врати, тоалетни и така нататък. 

Съветът е прост: мийте си ръцете колкото се може по-често и не влачете заразата в колата си. А за това, как е най-добре да се натискат копчетата, ние вече казахме. 

За дистанцията от 1.5-2 метра се говори отдавна. То не е трудно за спазване, както на бензиностанцията, така и в автомивката и на работа. Вас ще в разберат и, най-вероятно, няма да ви се обидят. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ