Шофьор пръсна освежител, запали цигара и си взриви колата СНИМКИ

  • 18.12.2019 8:51 /
  • 6987 /
  • 0
Шофьор пръсна освежител,  запали цигара и си взриви колата СНИМКИ

Шофьор от Великобритания наскоро направи за себе си удивително откритие. Оказва се, че никотиновите "пръчици" се съчетават по много лош начин с освежител на въздух.  

Това се случило миналата събота в Западен Йоркшир. Може да ви се стори като глупава шега, но в доклада на пожарната служба на Западен Йоркшир като причина за взрива в колата се посочва "прекомерното използване на освежител за въздух". 

В описанието на инцидента се казва, че седейки в своя хечбек, шофьорът дълго време пръскал с аерозолен флакон, без да отваря прозорците. След това той се опитал да си запали цигара. В онзи момент избухнал и взривът.   

"Парите са се възпламенил, взривната вълна е избила стъклата, както и няколко прозорци на намиращи се наблизо офисни помещения", разказаха от пожарната служба. 

За щастие, собственикът е получил само незначителни травми, но все пак той е извадил огромен късмет - всичко можеше да приключи съвсем по друг начин.  

Въпреки на това, че шофьорът като цяло е добре, автомобилът SEAT Leon от началото на века е получил доста сериозни повреди.

Стъклата му са счупени, панелите в салона са изгорели или разрушени. 

Големият въпрос сега е, дали той подлежи на ремонт. 

 

КОМЕНТИРАЙ