Шофьор остави колата си на крайбрежната алея и като се върна не можа да повярва на очите си СНИМКИ

  • 28.09.2020 8:09 /
  • 45817 /
  • 0
Шофьор остави колата си на крайбрежната алея и като се върна не можа да повярва на очите си СНИМКИ

Нищо неподозиращ шофьор паркира колата си на крайбрежен път до морето, видимо, без да се досети, че високият есенен прилив скоро ще направи района годен за плаване с лодки, а не за транспортни средства. 

Забравил да затвори прозореца 

На причудливи снимки са показани шашардисани моряци, които преминават покрай сребристия автомобил, който, както изглежда, е бил оставен с отворен прозорец на водача, когато е започнал приливът. 

На една от снимките дори има човек с катер, който се приближава към автомобила, видимо, в опит са намери начин да го спаси. 

Колата е заседнала в бързо надигащия се прилив в местността Холкхелм в графство Норфолк във Великобритания. 

Предупрежденията не работят 

Тим Гати, който управлява наблизо разпложената къща за лодки, бил предупредил шофьора за високите приливи, които се случват два пъти дневно и в повечето случаи потапят този участък от пътя. 70-годишният Тим, който работи тук през последните пет години, казва: "Навсякъде из района има знаци, които казват на шофьорите, че това не е официален паркинг и шофьорте трябва да се държат подобаващо".

Рим доавя, че потъналият автомобил не е единичен случай. "На онзи път не само пришълците страдат от прилива, но дори и местните жители. Бих казал, че това лято имаме повече инциденти, защото много повече туристи се стекоха на крайбрежието, за да си починат по време на пандемията от коронавирус". 

По думите му, той е бил поне пет пъти свиетел на подобни инциденти. 

Що се отнася до самата кола, тя е била изцяло потопена. Било е необходимо едно денонощие, за да може да на вода да се спусне спасителна машина, която да изкара автомобила. 

Затова Тим винаги предупреждава туристите да проверяват разписаниетона приливите и отливите, което той окача в къщата за лодки. 

 

КОМЕНТИРАЙ