Ще се удивите като разберете колко струват стоповете на електрическия Hummer СНИМКИ

  • 16.10.2022 11:50 /
  • 19944 /
  • 0
Ще се удивите като разберете колко струват стоповете на електрическия Hummer СНИМКИ

Ремонтът на нов автомобил GMC Hummer EV след леко произшествие може да струва доста скъпо. Работата е там, че резервните части за каросерията на електромобила въобще не са от евтините. Например един комплект задни стопове струва над 6000 долара, съобщава The Drive.

По конкретно, един стоп за GMC Hummer EV ще струва 3045 долара. Тази сума е посочена в ценовата листа на General Motors за резервни части и не включва работата по подмяната, която трябва да се заплати отделно.

За сравнение, можете да си купите нов мотоциклет от известна марка за 6000 долара - например BMW G310 R. Също така, за тази сума човек може да се сдобие с напълно приличен седан или всъдеход на пазара на употребявани автомобили.

Първият електрически Hummer слезе от конвейера ВИДЕО

И тъй като GMC Hummer EV е нов модел, на пазара все още няма неоригинални еквиваленти.

Забележително е, че някои дилъри предлагат още по-високи цени за стоповете на Hummer - до 4 040 долара за брой. Разбира се, електрическият автомобил не е евтин (струва от 84 650 долара), но съпоставимият Cadillac Escalade е с няколко пъти по-евтини стопове - 1312 долара за комплект. Дори за Bugatti Veyron те струват 5600 долара за чифт.

Високата цена може да се дължи и на сложната конструкция на светлините. Контролерите, които управляват светодиодите, са разположени директно в лещите, а не в каросерията на автомобила. Тази технология все още е много скъпа.

Впечатляващо: Вижте първия истински тест драйв на електрическия Hummer ВИДЕО

Припомняме, че GMC Hummer EV се предлага във версии с 625 к.с., 850 к.с. и 1000 к.с. и може да измине 560 км с едно зареждане. Всъдеходът може да се движи и настрани. Скъпият автомобил е много търсен и за него има огромна опашка от желаещи. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ