Сглобиха пълномащабен Bugatti Chiron от парченца на конструктор Lego. И може да се движи! (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 01.09.2018 9:20 /
  • 3668 /
  • 1
Сглобиха пълномащабен Bugatti Chiron от парченца на конструктор Lego. И може да се движи! (СНИМКИ/ВИДЕО)

Компанията Lego построи копие в пълен размер на хиперавтомобила Bugatti Chiron със светещи фарове, подвижни спойлери и работещ двигател. За изграждането на модела са били необходими повече от един милион части от серията Lego Technic и 13 хиляди часа работа. Всички части, с изключение на джантите, гумите и фирмените табели на Bugatti, са направени от елементи на Lego. Дори функционалните спирачки са направени от Лего кубчета! 

Над копието на Bugatti Chiron са работили дизайнерите от Lego Technic и инженери на завода на компанията в чешкия град Кладно, където създават инсталации за магазините на Lego и парковете Legoland. Машината е сглобена от триъгълни части и се задвижва от двигателите Lego Power Function. Общо в двигателя на Chiron има 1 304 мотори и 4032 зъбни колела. Мощността е 5.3 конски сили и 93 Nm въртящ момент.

По време на изпитанията на високоскоростното трасе в Ера-Лесин, Германия, тест пилотът на Bugatti Анди Уолъс успя да вдигне 20 километра в час със сглобения от Lego пълномащабен автомобил. Според думите на Уолъс, на разстояние от 20 метра копието изглежда като истинската кола.

Но каква ли е цената на комплект от Lego Technic за изграждането на такъв Bugatti Chiron? Ако не знаете, Lego има доста ясно ценообразуване - всеки блок на дизайнера струва около 10 цента, така че цената на такъв модел, ако фирмата реши да го продаде в магазините, ще бъде повече от 100 хиляди щатски долара. И не забравяйте за цената на оригиналните джанти с уникалните гуми ... /auto.blitz.bg

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • ЛЕГО
    02.09.2018 19:29
    БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ Н1