Ричард Хамънд разкри как е получил работа в Top Gear

  • 19.08.2020 8:19 /
  • 3567 /
  • 0
Ричард Хамънд разкри как е получил работа в Top Gear

Бившият водещ на Top Gear Ричард Хамънд разказа как е успял да получи място в шоуто. Своята история той сподели пред портала Drive Tribe, създаден заедно с двугите двала водещи на легендарното автомобилно шоу Джереми Кларксън и Джеймс Мей. 

Хамънд разказа, че за прослушването за шоуто той е подготвил обзор на своя служебен автомобил Renault Laguna.

Видеото се харесало на редакторите, и Хамънд бил поканен на среща в офиса, къето той се запознал със своя бъдещ ководещ Кларксън, сценариста Ричард Портър и изпълнителния продуцент Анди Уилман. 

В качеството на финален тест Кларксън помолил Хамънд да разкаже за достойнствата на Skoda Superb в реално време - тази част от прослушването се оказала доста трудна за Хамънд. 

По думите му, той напуснал редакцията в доста сломено състояние, защото смятал, че не е успял да се справи със задачите по най-добрия начин. 

Но няколко месеца по-късно с него се свързали и му съобщили, че той е получил работата. Не вярвайки на ушите си, Хамънд се разплакал и отбелязал радостната новина с бутилка шампанско. 

По-късно Кларксън му разказал какво го е накарало да избере Хамънд за свой ководещ - това било старичко Porsche 911 SC от 1982 година, с което Хамънд пристигнал на прослушването, както и неговите остроумни шеги. 

Хамънд става водещ в Top Gear през 2002 година и работи като такъв цели 13 години. През 2016 година тримата бивши водещи на шоуто създават ново - The Grand Tour.

КОМЕНТИРАЙ