Renault показа eлектромобил за $8000 (СНИМКИ)

  • 23.12.2018 8:50 /
  • 19231 /
  • 3
Renault показа eлектромобил за $8000 (СНИМКИ)

Информацията за компактен електрически кросоувър на Renault се появи по-рано в момент, когато компанията представи концепта предшественик на K-ZE през есента на Международния автомобилен салон в Париж.

Сега изданието Bitauto публикува първите шпионски снимки от пътните тестове на предстоящата нова кола. Веднага си струва да се отбележи приликата на прототипа с Renault Kwid, на базата на който се изгражда неназованият електромобил.

Ето какъв ще е най-бюджетният електромобил на Volkswagen

Тук виждаме познатия силует и същите пропорции. Като цяло, корпусът на новата машина ще е като бюджетния кросоувър, основен пазар, за който се явява Индия. Дизайнът на броните, както изглежда, ще бъдат вдъхновени пък от концепта Renault K-ZE (на снимките по-долу).

Спортното купе на Mercedes-AMG GT с 4 врати беше представено в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

По-рано от компанията съобщиха, че цената на най-евтиния електромобил няма да надвиши 8 хил. долара. В момента нищо не е известно за капацитета на акумулаторната батерия, мощността и какво разстояние ще може да се изминава с енергийния резерв. Затова ще трябва да се изчака за актуалната и вярна информация от Renault.

Новият кросоувър на Renault е запечатан на снимките по време на тестове в Китай, въпреки че стандартният Kwid не се продава там. Възможно е бюджетният електромобил да се превърне в глобален модел. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • 007
    23.12.2018 10:22
    Имам един единсвен въпрос, в България защо затвориха завода за електрокари? С една лека китайска инвестиция, в момента щеше да бълва подобни тротинетки на поразия!
  • Ко? Не!!
    23.12.2018 23:01
    За пичка на капака и 8лв не давам!
  • До ко не?
    25.12.2018 3:49
    Що ве? Махаш пичката и слагаш един на дървен kyp и си готов!