Разкриха загадката на странните стикери над калниците на Volkswagen Golf

  • 23.01.2022 9:50 /
  • 27885 /
  • 0
Разкриха загадката на странните стикери над калниците на Volkswagen Golf

Осмото поколение на Volkswagen Golf в спортните версии GTI и R се доставят в Северна Америка със странни и едва забележими пластмасови стикери над калниците, които изглежда нямат никаква функция и със сигурност не подобряват екстериора.

Производителят не е обяснил защо са необходими те, но мистерията беше разкрита от блогъри.

Оказва се, че в повечето щати на САЩ има регионални закони, които изрично забраняват гумите да стърчат изпод калниците. Това се прави в името на пътната безопасност, тъй като колелата могат да събират мръсотия, което представлява опасност за идващите отзад превозни средства.

При версиите Golf GTI и R Volkswagen използва 19-инчови нископрофилни гуми с широчина 235 мм - те изпъкват леко извън арките на колелата.

Вижте как се справя новият Volkswagen Golf с лосовия тест ВИДЕО

За да не влезе в противоречие с регулаторните органи в САЩ, компанията е въвела точно тези пластмасови стикери в спортните автомобили за американския пазар - формалност, която обаче прави невъзможно намирането на грешка в конструкцията на автомобила, тъй като не колелата, а тези незабележими разширения са крайните точки при измерването на широчината на колата.

Ако ги нямаше, Volkswagen нямаше да може да получи разрешение да продава Golf R и GTI в Щатите, пише tiremeetsroad.com. Стикерите се явяват част от калниците.

Трябва да се отбележи, че Golf GTI и R за Европа нямат такива стикери. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ