Разкриха неочаквано и много важно превъзходство на електрическите автомобили Tesla над обикновените коли

  • 17.08.2018 10:20 /
  • 9507 /
  • 2
Разкриха неочаквано и много важно превъзходство на електрическите автомобили Tesla над обикновените коли

Преди дни ви разказахме, че според експерти Тесла умишлено показва загуби, като в същото време инвестира в перспективни проекти. Тази схема позволява на компанията да се развива бързо и да спести от плащането на данъци.

Сега специалистите разкриха едно неочаквано превъзходство на електрическите автомобили Tesla над обикновените коли.

Става въпрос за кражбите на коли. Никой не желае да остане без любимия си "железен кон" и това е много неприятна ситуация за всеки пострадал. Но явно магията и привлекателността на марката Tesla за някои е призив за действие, подтиквайки ги да откраднат така желаната и рядка поне за момента електрическа кола.

Американското обединение на застрахователни компании публикува данни на ФБР, според които, в Съединените щати от 115 откраднати автомобила Tesla полицията е успяла да открие и да върне на законните собственици 112. Това означава повече от 97% разкриваемост на такива престъпления. Статистиката свързана с откраднатите обикновени автомобили в САЩ показва само 54% ​​разкриваемост.

В електрическите автомобили на американската компания е поставена система за непрекъсната връзка с помощта на GPS, поради което местоположението на автомобила може да се проследи по всяко време и дори да се спре открадването му със специално мобилно приложение. Разкриването на престъпления от подобен вид е много по-високо, отколкото при другите автомобили. /auto.blitz.bg

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Рори
    17.08.2018 10:55
    Още не са ги разучили. После и теслите ще си изпатят
  • Tanasko
    17.08.2018 19:00
    Щом те крадат то ти си успешен и си успял да се наредиш до шедьоврите в дадената област и в класиката ( историята на света)!