Разбра се кои са петте най-надеждни автомобила

  • 29.01.2019 10:30 /
  • 47329 /
  • 3
Разбра се кои са петте най-надеждни автомобила

Авторитетното издание на Consumer Reports публикува резултатите от поредното проучване за надеждността на новите автомобили от различни производители. В списък с 29-те най-големи марки доминират  японски компании, а класацията на американските фирми се влошава.  

В проучването, проведено от Consumer Reports, са участвали около половин милион респонденти, които са притежавали повече от триста модели автомобили, произведени през периода от 2000 до 2018 г. 

Класацията на TÜV за 2018 г. на най-надеждните употребявани кросоувъри на 8-9 и 10-11 години

Изданието отбелязва влошаването на позициите  на "домашните" производители. Сhrysler се е смъкнал със 7 места - до 24-то.  А шумно рекламираната Тесла е трета позиция отзад напред заради проблеми с въздушното окачване в Model S и с вратите тип "крилата на сокола" при  кросоувъра Model X.

Топ 5 на най-надеждните производители, по мнението на участниците в проучването, проведено от изданието, оглавява  марката Lexus (а абсолютният лидер в класацията е Lexus GS). Toyota е на второ място. 

Немските експерти назоваха кои са най-надеждните употребявани автомобили (СНИМКИ)

Освен тях в петорката на лидерите са Mazda, Subaru и Kia. Третото място Mazda тази година бе обявено за най-сериозният пробив, тъй като преди това компанията заемаше едва дванадесетата позиция. Според публикацията, това се дължи на многобройните положителни отзиви на собствениците на големия кросоувър CX-9, както и на роудстъра MX-5, който е признат за най-добрия модел на марката.

ТОП 5 на най-надеждните електрически автомобили (СНИМКИ)

Audi е посочена за най-добрата европейска марка по отношение на надеждността, но се нарежда едва на седмо място зад Infiniti в общата класация. В първата десетка са и BMW, Mini и Hyundai. 

Така превъзходството на азиатските марки е очевидно - по-специално, Lexus и Toyota, които лидират в рейтинга на изданието за шеста поредна година./auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Embar
    29.01.2019 12:23
    Ауди и надеждност? Хубав виц!
  • Стефан
    29.01.2019 20:28
    Естествено че е луксозната дъщеря на Тойота, а колкото до германските марки, Голф 2 е последното здраво нещо от тази страна, наблъскаха с излишни екстри за да печелят повече, но влошиха качеството.
  • Бойкот на АЛЧНИЯ сайт OLX
    31.01.2019 7:56
    Идиотите от БЛИз измислиха нова дума - лидират. Абе, малоумници, водят, това е думата, водят или предвождат. В стремежа си да бъдете "модерни", ставате смешни и жалки...