Путин се оплакал от новата си лимузината, поръчал да е „по-брутална“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 09.03.2019 5:00 /
  • 42440 /
  • 2
Путин се оплакал от новата си лимузината, поръчал да е „по-брутална“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Лимузината на Владимир Путин направи комерсиалния си дебют на автомобилния салон в Женева. Aurus Senat L700 беше показана официално за пръв път по време на инагурацията на руския президент миналата година.

Автомобилът е проектиран в рамките на проекта „Кортеж“ от Централния научноизследователски автомоторен институт (НАМИ) през 2013 г., за да позиционира Русия на луксозния пазар.

Интериорът е фокусиран върху пътниците в заднатач част, със седалки, които се накланят на 45 градуса и са оборудвани с дизайнерски възглавници. Има и вграден хладилник с кристални чаши с марката Aurus и разтегателни маси с кожена тапицерия.

Очаква се автомобилът да бъде пуснат в продажба в Европа от края на 2020 г. на цена от около 150 000 евро. 

Според министъра на индустрията и търговията на руската федерация, Денис Мантуров, прерзидентът има скромен принос за дизайна на суперлуксозното возило. 

„Той поръча някои много леки настройки на хидравличната система, зашото първоначално я направихме много „мека“. Той пожела да направим някои подобрения, за да стане по-твърда, бих казал по „брутална“, коментира Мантуров пред журналисти./auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Мантур Блядов
    09.03.2019 7:34
    Нещастни смешници
  • питам
    09.03.2019 7:35
    Какъв снаряд издържа купето?