Пуснаха в продажба електромобил за $27 000 с доживотна гаранция СНИМКИ

  • 14.07.2022 9:50 /
  • 4640 /
  • 0
Пуснаха в продажба електромобил за $27 000 с доживотна гаранция СНИМКИ

В Китай стартъпът Hengchi обяви цената на първия си сериен модел. Цената на електрическия кросоувър Hengchi 5 е 26 700 долара. За да привлече купувачи, младата марка предлага редица безплатни услуги, пише CarNewsChina.

Клиентите, които изберат китайската марка, ще получат машина с доживотна гаранция. Това обхваща цялата конструкция, включително най-скъпия елемент - батерията. Включени са и два планови сервизни прегледа годишно.

Но това не е всичко. Собственикът ще получи и безплатна зарядна станция за дома си (заедно с монтажа), безплатна пътна помощ за целия живот на автомобила и пет години платен достъп до интернет.

Безпрецедентно щедрата оферта се дължи и на факта, че компанията майка Evergrande, която лансира марката Hengchi, е задлъжняла и като цяло няма най-добрата репутация в Китай.

Hengchi 5 принадлежи към сегмента на средноразмерните кросоувъри с размери 4725x1925x1676 мм и междуосие 2780 мм.

Евтин мини градски електромобил със соларни панели излиза на пазара ВИДЕО

Той използва един електромотор с мощност 204 к.с. и 345 Nm със задвижване на предните колела. Необходими са 7,8 секунди, за да достигне 100 км/ч. Батерията е литиево-желязо-фосфатна, с капацитет 72,8 кВт*ч. С едно зареждане Hengchi 5 може да измине до 602 км по цикъла CLTC.

Салонът е оборудван с два 10,2-инчови дисплея за водача и десния пътник. Между тях е разположен 14,6-инчов екран за мултимедийната система. Мултимедийната система се свързва с интернет чрез 5G мрежа и работи с операционната система Baidu.

Малък швейцарски електромобил предизвика огромен интерес сред купувачите СНИМКИ

Трябва да се отбележи, че в края на 2020 г. марката Hengchi обяви целта си да се превърне в най-големия производител на електрически автомобили в света. Оттогава насам компанията е показала няколко прототипа на снимки, но само един от тях е стигнал до производство. Но с него марката иска да достигне един милион автомобила годишно. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ