Пускат нови радари за борба с шумните автомобили и мотоциклети

  • 30.07.2021 11:50 /
  • 5140 /
  • 0
Пускат нови радари за борба с шумните автомобили и мотоциклети

Прекалено шумните превозни средства ще бъдат глобявани. Това едва ли ще се хареса на собствениците на спортни автомобили, тунинговани коли и мощни мотоциклети, но съседите им със сигурност ще бъдат доволни.

Звукът от двигателя, който "диша" тежко през изпускателната система е едно от нещата, които ще останат в миналото с разпространението на електрическите автомобили. Във Франция са решили да ускорят този процес.

Защо Китай построи най-дългия път в пустинята сред дюните СНИМКИ

През 2019 г. в Париж беше инсталирано оборудване за измерване на шума, но досега устройствата не бяха използвани за привличане към отговорност и глобяване на нарушителите на правилата за шум.

Но сега това е само въпрос на време, тъй като системата ще започне да раздава безпощадно глоби до края на 2022 г. или от началото на 2023 г.

В центровете на градовете Ница, Брон и Лион също са започнали да монтират шумомери. Системите все още трябва да докажат своята точност и да изчакат законово разрешение тази есен, преди да могат да бъдат използвани.

Инцидент: ВИДЕО запечата как микробус рухна заедно с мост

Устройствата се състоят от 360-градусова камера и акустични антени с четири микрофона, които позволяват на устройството не само да измерва звуците, но и точно да определя посоката, от която идват.

Ако някой автомобил премине покрай някой от шумомерите и системата прецени, че нивото на шума е твърде високо, устройството може да направи снимка на регистрационния номер на автомобила и автоматично да издаде фиш. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

 

КОМЕНТИРАЙ