Първият руски Mercedes Е-класа слезе от конвейра (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 04.04.2019 8:00 /
  • 30355 /
  • 7
Първият руски Mercedes Е-класа слезе от конвейра (СНИМКИ/ВИДЕО)

Руският президент Владимир Путин и германският министър на икономиката Петер Алтмайер откриха в сряда първия завод на Mercedes-Benz в Русия.  Путин постави автограф върху капака на двигателя на автомобил от този модел и увери инвеститорите в подкрепата на властите.  

Заводът е изграден на територията на индустриалния парк „Есипово“ в Солнечногорския район на Подмосковието – на 50 км. северозападно от столицата.

Германският Daimler започна изграждането на завода на Mercedes-Benz през 2017 г., като инвестира повече от 250 млн. евро . В него ще се произвеждат седани и джипове. Гигантът планира да произвежда 25 000 автомобила годишно и да наеме около 1000 души.

"Мерцедесът със сигурност ще бъде популярен сред руските потребители", каза Путин на официалната церемония. Алтмайер при третото си посещение в Русия, откакто стана министър на икономиката миналата година, заяви, че фабриката е "доказателство, че Русия и Германия могат да развият сътрудничеството си".

При пълна заетост новооткритите работни места ще са около 1000. Президентът Путин разгледа и тестовия участък на завода, където се извършват сглобяването, контролът по качеството и изпитанията на готовите автомобили. 

"Инвестирали сме тук около 5 милиарда рубли (около 70 милиона евро) за създаването на инфраструктура. Когато поканихме "Мерседес" предложихме максимални облекчения по данъците върху имуществото, земята и печалбата. Ние имахме много конкуренти, това не е тайна, но с тези оферти победихме и сега "Мерседес" е при нас в Подмосковието", заяви губернаторът на Московска област Андрей Воробьов./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • admin
    04.04.2019 9:43
    Това е да имаш санкции срещу теб...
  • ЗАРЕ
    05.04.2019 16:26
    ДАЙТЕ НА ОЛИГОФРЕНА БОРИСОВ ДА ЧЕТЕ И ВИДИ КАК СЕ ПРАВЯТ САНКЦИИ! БАСИ ИДИОТИТЕ НИ УПРАВЛЯВАТ !
  • Ужасен
    05.04.2019 16:42
    Началото на края на Е-класата
  • До ужасения
    05.04.2019 20:44
    Девет големи автомобилни производители имат заводи в Русия.Почети малко и ще ги откриеш.Гумите Нокиан се правят пак там.Изпитах го лично.Пирели от две години са китайски и основно се правят в Русия.Такива санкции дай Боже всекиму.Русия не е това което беше.......
  • LAINARSSON
    06.04.2019 7:54
    GERMANTSITE SA ALCHNI GNUSNI SVINE! PREDATELI DOLNI! S TEZI PARI PUTLER PROIZVEZHDA RAKETI KOITO NASOCHVA PROTIB NORMALNIA SVIAT! HAK DA IM KOGATO PUTLER GI ISPRATI V BERLIN RAKETITE SI! ALCHEN GNUSEN KAPITAL! PUTIN GI RABOTI ZDRAVATA! HAK DA IM SA PARITE!
  • шопендар
    06.04.2019 9:40
    тия германци,що не си прилагат санкциите и към нас а само към руснаците,ние сме забравени и от бога.
  • Разбирач
    20.04.2019 8:33
    Е класата на МБ винаги е била БЮЖЕТНАТА серия на мер.......подсказвам ...вързва бюжетите на .....сервизите. хаха