Първият автомобил на Xiaomi е напълно разсекретен преди премиерата му СНИМКИ

  • 03.02.2023 9:50 /
  • 5273 /
  • 1
Първият автомобил на Xiaomi е напълно разсекретен преди премиерата му СНИМКИ

Снимки на Xiaomi MS11 се появиха в интернет. Дебютният автомобил на китайския технологичен гигант ще се произвежда от първото тримесечие на 2024 г. в нов завод в покрайнините на Пекин, съобщава CarNewsChina.

По предварителни данни електрическият автомобил на Xiaomi може да се нарича Modena (MS11 - работен индекс), въпреки че Ferrari имаше модел със същото име и е възможно името да бъде променено поради причини, свързани с авторските права.

В момента автомобилът е в процес на тестване, в което лично участва главният изпълнителен директор на Xiaomi Лей Цзюнь.

Новият Xiaomi MS11 има за цел да се конкурира с Tesla Model 3 и ще бъде сравним по цена. Автомобилът на Xiaomi ще се предлага на цена между 260 000 и 350 000 юана (38 300-51 600 долара).

Подобно на Tesla Model 3, електрическият автомобил Xiaomi Modena е обтекаем седан от клас D. Той има плавни контури на каросерията, дъгообразна линия на покрива и големи фарове с форма на стрела.

Променена визия и повече мощност: Volvo пуска новия Polestar 2 СНИМКИ

Покривът на електрическия автомобил е изцяло стъклен. Наскоро стана ясно, че панелите на каросерията се изработват в заводите на BAIC, а спирачките ще са Brembo.

Характеристиките на Xiaomi Modena все още не са разкрити, но е известно, че различните версии на електромобила ще бъдат оборудвани с батерии от BYD и CATL. Той ще бъде оборудван с 800-волтова задвижваща система, която позволява супербързо зареждане до 80% за 15 минути.

Вижте новото Audi, което се превръща в пикап с натискане на бутон ВИДЕО

Освен това за седана се разработва иновативен автопилот. На снимката се вижда, че на покрива на автомобила има поставен лидар.

Компанията възнамерява да произвежда до 10 милиона автомобила годишно и да ги продава в цял свят. Тя планира да инвестира 14,7 млрд. долара в автомобилното подразделение за 10 години.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Ахъ
    04.02.2023 8:11
    Може и да са печеливши акциите на xiaomi...