Продадоха уникалното Porsche на Дензъл Уошингтън ВИДЕО

  • 01.04.2022 11:50 /
  • 10800 /
  • 1
Продадоха уникалното Porsche на Дензъл Уошингтън ВИДЕО

Porsche 911 Turbo от 1997 г. е продадено за впечатляващата сума от 405 993 долара в сайта за онлайн търгове Bring a Trailer. 

Porsche 911 от поколение 993 е последното, в което се използват двигатели с въздушно охлаждане. Автомобилът наистина е много търсен в наши дни, но въпреки това рядко е толкова скъп.

Например на друг сайт за онлайн аукциони, DuPont Registry, в момента е изложена подобна кола от същата година с пробег 42 500 мили, за което искат 106 000 долара по-малко.

Екземплярът, за който ще ви разкажем, има само 29,2 хил. км, но не това е причината за толкова забележимата разлика.

Изглежда, че всичко е свързано със "звездната" история на автомобила. Първият и единствен собственик на спортното Порше с черна каросерия и кожен салон в същия цвят е холивудската звезда Дензъл Уошингтън - американски актьор, режисьор и продуцент, носител на две награди "Оскар", три "Златни глобуса" и няколко други престижни награди.

Неговото Porsche 911 Turbo е в отлично състояние и преди да бъде продадено, автомобилът е почистен със сух лед, боята е измита и полирана, сменено е антигравитационното фолио, а колелата, светлините и интериорът са ремонтирани. Можете да видите как се е случило това във видеото по-долу.

Том Ханкс продаде уникалния си полски Fiat 126p за рекордна сума СНИМКИ

Porsche 911 Turbo в каросерия 993 се задвижва от 3,6-литров турбомотор с мощност 408 к.с., шестстепенна механична скоростна кутия, самоблокиращ се заден диференциал и система за задвижване на всички колела.

Изумителен: Как изглежда първият суперавтомобил на Porsche СНИМКИ

Автомобилът на Дензъл Уошингтън се предлага с 18-инчови джанти Turbo Twist, ксенонови фарове, електрически люк, електрически регулируеми предни седалки, климатик, стереосистема Porsche CR-210 със система за цифрова обработка на звука Nokia.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • pe6o_golf4e
    01.04.2022 14:12
    Бааааааааси яката кола....