Пробегът само на ток на новия Range Rover удиви дори шефовете на компанията СНИМКИ

  • 28.01.2022 9:50 /
  • 8704 /
  • 1
Пробегът само на ток на новия Range Rover удиви дори шефовете на компанията СНИМКИ

Новото поколение на всъдехода Range Rover дебютира през октомври 2021 г. В допълнение към версиите, задвижвани с гориво, предлага се и хибридна версия. Компанията е поставила специален акцент именно върху PHEV.

Работата е там е, че по време на представянето на модела, производителят заяви, че пробегът в чисто електрически режим е до 100 км. След допълнителни тестове обаче е станало ясно, че британската марка е допуснала грешка от 13% и всъщност с едно зареждане автомобилът може да измине до 113 км.

Тази стойност е потвърдена и от цикъла от изпитания WLTP. Според ръководителя на Jaguar Land Rover, този пробег ще позволи на собствениците на автомобили да извършват около 75% от пътуванията си само на електричество.

Компанията отбеляза също, че новият Range Rover е един от малкото хибриди с възможност за бързо зареждане на станции с мощност до 50 кВт. По този начин капацитетът на батерията може да се допълни до 80% за по-малко от час. Според тези данни всъдеходът се превръща и в най-бързо зареждащия се в сегмента.

Припомняме, че автомобилът се предлага с набор от двигатели с вътрешно горене, включително бензинови и дизелови. Най-мощният от тях е V8 битурбо с мощност от 523 к.с.

Хибридните варианти се предлагат в две версии: P440e с 440 к.с. и P510e с 510 к.с. По-мощният вариант ускорява до сто за 5,3 секунди.

Битката на титаните: Land Cruiser срещу Patrol, G 63, Range Rover и Defender ВИДЕО

Компанията вече приема поръчки за новия автомобил, който ще се появи на пазара през 2023 г. Цената на Range Rover Hybrid започва от 140 000 долара.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Бахти
    28.01.2022 18:08
    Трябва да си много тъп да го купиш