Превърнаха Лада Нива в истински всъдеход ВИДЕО

  • 19.01.2022 9:11 /
  • 9367 /
  • 1
Превърнаха Лада Нива в истински всъдеход ВИДЕО

Тази кола може да ви изглежда доста сходна с малкосерийните всъдеходи на базата на Нива, които са произвеждани от някои компании. Но отличителната особеност на тази красота е в това, че тя е създадена само в един единствен екземпляр, в обикновен гараж, с минимални разходи - тоест, най-малка намеса в серийната конструкция. 

Youtube-каналът "Автомобилная Россия" е заснел колата по време на изложението "Всъдеход". 

Колата е кръстена "Ксюша", и ако тя е създадена в чест на конкретно момиче, ние много бихме искали да го видим. Защото получилият се автомобил изглежда доста внушително. 

 

Принципната разлика с обикновената Нива, освен големите гуми с ниско налягане, е само една - това са колесните редуктори с олекотени алуминиеви корпуси, създадени от гаражните корифеи. 

В задната част на шасито ние виждаме доста стандартна за офроуда схем за подсилване на щатния мост на Нивата, непосредствено към който са закрепени и самоделните редуктори. 

Предното окачване се състои от серийните носачи, пружини и шарнири с оригиналните щанги и същите редуктори. 

Колко е полученият за сметка на големите гуми и редукторите пътен просвет не се съобщава, но можем да предположим, че възлиза на около половин метър, което е напълно достатъчно за суровата зима. 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Охридски
    20.01.2022 8:18
    Браво на шефа от Българска страна на ''Автомобилная Русия'' а защо не Ѝ ''Автомобилний СССР'' по което време е съдаден този Уникат на Соц.автомобилостроене така се е надул че бузите са му по-голями от гумите на този пореден Уникат........????