Престъпен гений! Нова схема за узаконяване на крадени коли

  • 07.07.2019 7:55 /
  • 3331 /
  • 0
Престъпен гений! Нова схема за узаконяване на крадени коли

Нов вид измама за узаконяване на противозаконно отнети автомобили набира популярност заради вратичка в закона, предупреждават полицията и прокуратурата в Германия. Мошеници все по-често крадат скъпи автомобили, след което търсят идентичен модел, за да го опожарят и да се сдобият с регистрацията му.

Край на разбитите стъкла от крадци, ето как да ги надхитрите

Германската система за застраховане има една особеност - стойността на изгорелите автомобили се изплаща на собствениците, но компанията прибира останките и след това ги продава заедно с регистрацията с презумпцията, че ще бъдат използвани за резервни части.

След известно време овъглената купчина желязо се появява на търг и за крадците остава само да я купят навреме за жълти стотинки. Останалото зависи от техническите умения на механиците да пренесат номерата на изгорялата кола на откраднатата и така да я узаконят.

Шофьор разказа как е преборил автоапашите

Застрахователите вече са наясно със схемата и това се отразява на цените на изгорелите автомобили - дори абсолютно безполезни останки се продават за петцифрени суми. Неотдавна, например, напълно изгоряло BMW X5 с документи е било предложено за €10 400.

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ