Представиха новите BMW X5 и X6: Вижте как са променени популярните кросоувъри ВИДЕО

  • 09.02.2023 9:50 /
  • 13694 /
  • 0
Представиха новите BMW X5 и X6: Вижте как са променени популярните кросоувъри ВИДЕО

Презентацията на BMW X5 и X6 моделна година 2023 се проведе в САЩ. Премиум кросоувърите са претърпели фейслифт и ще бъдат пуснати в продажба през пролетта на цена от $66 195. Това съобщава официалният сайт на BMW.

Новото BMW X5 и неговия събрат купето X6 изглеждат по-агресивно с изменени фарове и предна броня. Радиаторната решетка също е обновена, като също така е получила опционална диодна подсветка. Задните светлини са сменени. Версиите с М-пакет вече са по-различни на вид.

Новите цветове, добавени към палитрата, включват Blue Ridge Mountain, Skyscraper Grey, Brooklyn Grey, Frozen Pure Grey, Marina Bay Blue и Isle of Man Green.

В салона вече са поставени два извити дисплея на предния панел - 12,3-инчов виртуален приборен панел и 14,9-инчов мултимедиен сензорен екран. Има и нов селектор на скоростите и фоново осветление с 15 нюанса.

Списъкът с опции за BMW X5 и X6 е разширен и включва достъп до салона със смартфон, 5G интернет, система за полуавтономно шофиране и автопилот за паркиране с дистанционно управление.

Dacia се пошегува с BMW, ето какво направи СНИМКИ

Бензиновите и дизеловите двигатели на BMW X6 и X5 остават същите, но всички те са допълнени от 48-волтова "мека" хибридна система. Освен това някои от тях получиха увеличение на мощността.

3,0-литровата бензинова "турбошестица" вече развива 380 к.с., а 3,0-литровият тубодизел - 298 к. с. Вариантът с 4,4-литровият туин-турбо V8 все още е с 530 к.с., но неговият въртящ момент е увеличен до 750 Nm.

General Motors пуска в продажба електромобил за 11 200 долара СНИМКИ

Мощността на BMW X5 xDrive50e plug-in хибрид е увеличена до 490 к.с. Освен това той получава увеличена батерия и вече може да измине 64 км без презареждане. Ускорението от място до "стотица" отнема 5,2 секунди. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ