Представиха суперавтомобил с цена от само 76 хиляди долара (СНИМКИ)

  • 14.06.2019 9:20 /
  • 6325 /
  • 0
Представиха суперавтомобил с цена от само 76 хиляди долара (СНИМКИ)

Компанията Ultima Sports от Великобритания представи нова версия на модела Ultima, която нарича "най-задълбочената и дълбока модернизация" на машината в нейната история.

Всъщност, новият автомобил е доста модифицирана версия на суперколата Ultima GTR, произвеждана от 1999 до 2015 година. Моделът GTR беше заменен от Evolution под формата на купе и кабриолет. Ultima RS замени Evolution и достигна максимума в своите характеристики, като същевременно запази достъпната цена на своите предшественици за подобен вид машини.

Ultima RS, подобно на Evolution, има пространствена рамка и средномоторно оформление, но сега в структурата има много по-голям дял въглеродни влакна. От него са изработени аеродинамични елементи: странични въздуховоди, антикрило и др. Освен това, дизайнът е допълнен с сплитер, интегриран в конструкцията на шасито, което позволява да се създаде повече притискаща сила на предната ос.

Вижте суперколата, която има мощност от 5 000 конски сили и е разпродадена за 2 години напред (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ultima RS е оборудван с осемцилиндрови двигатели Chevrolet от серията LT. Атмосферните двигатели с директно впръскване са с мощност от 487 и 659 конски сили, а компресорният LT5 - 811 k.с. Последният вариант британци го предлагат също и разработен от компанията Autobionics с мощност 1217 к.с. Всички автомобили са комбинирани изключително с 6-степенна механична скоростна кутия на Porsche. Най-мощната версия на двигателя позволява на RS да се нарича хиперкола и да задейства болида от нула до 97 километра в час за 2,3 секунди.

Новата суперкола на Pagani ще бъде изумителна (СНИМКИ)

Базовата версия на суперколата е оборудвана с регулируема компресия, спирачки с възможност за регулиране на разпределение на силите между предната и задната ос, изпускателна система от неръждаема стомана с активна клапа и изцяло светодиодна оптика.

Производителят не е посочил точната цена на автомобила, но компанията е дала ясно да се разбере, че той е сравним с новия BMW M3, който във Великобритания струва от 60 хил. паунда (около $ 76 000). Най-вероятно става въпрос за основната версия, докато тази с най-много екстри вероятно ще струва толкова, колкото и BMW M6 или M8. Не се съобщава дали ще бъде възможно да поръчате Ultima RS под формата на комплект части за самостоятелно сглобяване, както беше при предишните модели на марката./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ