Представиха новия Opel Mokka СНИМКИ

  • 25.06.2020 7:31 /
  • 862 /
  • 0
Представиха новия Opel Mokka СНИМКИ

В основата на новия кросоувър Mokka лежи последната версия на модулната платформа СМР, това дава възможност са пускането на версии както с ДВГ, така и с електрическо задвижване. 

Колата е станала по-лека със 120 килограма, но якостта на каросерията е повишена. Дължината на каросерията е намалена с 12.5 сантиметра (до 4150 мм), колесната база обаче на практика е същата (плюс 2 милиметра). 

Новата Mokka е с 10 мм по-широка от своя предшественик. Джантите са 18-инчови. 

Както и преди все още няма данни за радиционните мотори, но подробности за електрическата версия на Mokka са налични. 

Мощността на двигателя ще е 136 конски сили (100 кВт) и 260 Нм.

Максималната скорост ще е ограничена на 150 километра в час с цек икономия на енергия. По предварителни данни, поргеба с едно зареждане в режим Normal (има още Eco и Sport) е равен на 322 км.

При бързо зареждане от 100-киловатна станция 80% може да бъдат достигнати за половин час.

Колата също може да бъде зареждана от битовата мрежа или от станциите Wall Box, гаранцията на батерията е 8 години.

Предната част е в стил Opel Vizor, такава предница ще получат всичките модели на марката през идните години.

Кросоувърът е получил още адаптивни светодиодни матрични фарове, както при Insignia, Astra и Corsa - те позволяват колата да се движи постоянно с включени дълги светлини. В списъка с оборудането фигурира още електрическа ръчна спирачка, система за рапознаване на знаците, адаптивен круиз контрол, контрол за оставане в лентата и камера за задно виждане със 180-градусов обзор.  

Вътре, панелът с приборите е изцяло дигитален, с 12-инчов екран и 7 или 10 инчов (в зависимост от нивото на оборудване) мултимедиен екран ( има съвместимост с Apple CarPlay и Android Auto, гласово управление, навигация, редица фирмени екстри). Основните функциии обаче, както и преди, са запазени на обикновени копчета, за да не се лута в подменютата шофьорът. 

За смартфоните е предвидена специална нища с гумено покритие на централната конзола, както и безжично зареждане. Седалките се регулират в шест посоки. Като опция е достъпна и тапицерия от алкантара и перфорирана кожа, подгрев и масаж. 

Продажбите ще започнат в началото на 2021 г. 

КОМЕНТИРАЙ