Представиха бюджетния кросоувър на Renault за 7 хил. долара СНИМКИ

  • 30.01.2021 9:20 /
  • 15602 /
  • 2
Представиха бюджетния кросоувър на Renault за 7 хил. долара СНИМКИ

След продължителна тийзър кампания и много шпионски снимки, Renault официално представи компактния кросоувър Kiger. Новият автомобил ще се присъедини към бюджетния сегмент и ще се конкурира с Nissan Magnite и Hyundai Venue.

Серийната версия на новия кросоувър Renault Kiger почти напълно съответства на концепта, представен през ноември 2020 г. Стилният автомобил е изграден на модулната платформа CMF-A + и достига дължина от 3991 мм и междуосие от 2500 мм.

Въпреки своята компактност, автомобилът е получил пътен просвет от 205 мм, така че лесно може да се справи с леки офроуд условия.

Екстериорът на кросоувъра Renault Kiger е вид съвместна работа между два съществуващи модела на марката, а именно Kwid и Captur. По-специално, бюджетният кросоувър е получил решетка на радиатора с големи мрежи, която визуално се комбинира с тънки LED фарове, масивна броня, широки въздухоуловители.

В задната част има ефектни С-образни светлини, спойлер на петата врата и защитна лента на бронята. Арките на колелата са широки и имат специфична за сегмента черна пластмасова облицовка. Оригиналните 16-инчови джанти и контрастен покрив допълват външния вид.

Френският "Бръмбар" - тайната разработка на Renault СНИМКИ

Салонът на Renault Kiger изглежда познат, тъй като е направен в актуалния стил на марката. Въпреки малкия размер на модела, вътре могат да бъдат настанени петима души. Оборудването включва цифрово приборно табло със 7-инчов екран, мултимедийна система с 8-инчов дисплей, марков волан и традиционен лост за превключване на скоростите.

Облицовката е в черни и сиви тонове, които се допълват от бронзови вложки. В базовото оборудване има шест въздушни възглавници и набор от системи за подпомагане на водача.

Ето какво се случи с нов Renault Duster след 90 000 км ВИДЕО

Стандартно новият кросоувър се предлага с 1,0-литров атмосферен двигател с мощност от 72 к.с. и 96 Nm въртящ момент, който работи с петстепенна ръчна или роботизирана скоростна кутия.

Има и по-мощна версия, която е оборудвана с 1,0-литров трицилиндров бензинов турбо двигател с мощност от 100 к.с. и 160 Nm. Задвижването е само на предните колела.

Новата кола ще бъде налична при дилърите през лятото на 2021 година. Първоначално кросоувърът ще се продава в Индия, а по-късно ще бъде изведен и на други пазари. Цената започва от $ 7000.

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • ЛъвФока
    30.01.2021 11:22
    Всичко изглеждаше добре докато стигнах до двигателя-еднолитров атмосферен.Абе хора Фиат сейченто има 1,1 двигател и е три пъти по малък и по лек.Този двигател,че и с турбо е толкова изциден ,че на 100000 Хил. Може спокойно да смениш колата.
  • пешо
    01.02.2021 6:05
    това е ван а не кросоувър