Предричат фалит на автомобилен гигант

  • 11.02.2020 8:50 /
  • 31534 /
  • 2
Предричат фалит на автомобилен гигант

Бившият шеф на алианса Renault - Nissan - Mitsubishi, Карлос Гон, смята, че Nissan ще изпадне в несъстоятелност в рамките на 2 до 3 години. Това обяви на пресконференция на 22 януари японският адвокат Нобуо Гохара, който разговаря с Госн преди бягството му от Япония през декември 2019 г.

Според Гохара той се е срещал с Гон пет пъти в края на миналата година. На тези срещи те са бсъждали ареста на Карлос Гон и разследването на неговия случай.

"Гон ми каза, че Nissan вероятно ще фалира през следващите две до три години", заяви Гохара.


В САЩ показаха новия уникален мотоциклет Урал, създаден за приключения СНИМКИ

В момента Nissan е изправен пред намаляващи продажби на автомобили в Китай и Европа. Поради тази причина компанията влоши прогнозата си за продажби за текущата фискална година, която приключва на 31 март. През юли компанията обяви, че ще намали производствения капацитет с 10% до края на фискалната 2022 година, както и ще съкрати 12,5 хиляди работни места.

Припомняме, че Карлос Гон беше арестуван в Япония през ноември 2018 г. и прекара няколко месеца в ареста. В началото на март той бе освободен от затвора под гаранция от 9 милиона долара, но месец по-късно отново беше арестуван във връзка с предявяването на нови обвинения. Госн е обвинен в пренасочване на средствата на Nissan към дилър в Оман, който се управлява от негов приятел. Парите са преведени от 2015 до 2018 г., а загубите на Nissan от тази схема се оценяват на около 5 милиона долара.


Уникално: Стар Запорожец бе превърнат в стилен кабриолет СНИМКИ

Бившият шеф на съюза Renault-Nissan-Mitsubishi също е обвинен в укриване на приходи в общ размер на 80 милиона долара. Освен това прокурорите смятат, че Гон е отписал личните загуби на Nissan от 16 милиона долара на Nissan.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • КОЕТО МИНЕ ПРЕЗ РЕНО ...
    11.02.2020 18:55
    ОТ НЕГО НИСАН НЕ СТАВА!
  • Станински
    13.02.2020 11:55
    Близо 15 години имах Нисан ! Изключително доволен съм от марката ! Високо качествен автомобил, с нисък разход на гориво ! И изключително здрав ! За тези години, не съм имал никакви проблеми от технически характер !