Познайте колко литра вода са необходими за загасянето на горяща Tesla

  • 23.11.2022 7:55 /
  • 1318 /
  • 1
Познайте колко литра вода са необходими за загасянето на горяща Tesla

Един от най-големите проблеми свързани с безопасността при електромобилите са пожарите и по-точно гасенето на огъня, когато той достигне до батериите на колата, пише Факти бг.

В повечето случаи това се оказва фатално за автомобила, а справянето с огъня отнема много ресурси и време на пожарните служби. За подобен случай съобщиха от пожарната в американския град Морис.

Пожарникари използваха 45 хиляди литра вода, за да загасят Tesla  - 2

 

 

Около 11 часа на 15 ноември, пожарникарите получават сигнал за запалена Tesla Model S на главен път около града. Според очевидци, колата е ударила предмет на пътя, а малко след това от пода ѝ е започнал да излиза пушек. За щастие, всички пътници в автомобила, включително и куче, са напуснали колата и са успели да се отдалечат на безопасно разстояние преди огънят да обхване автомобила.

Пожарникари използваха 45 хиляди литра вода, за да загасят Tesla  - 3

След пристигането на службите, пожарникарите бързо изпразнили двете цистерни на своите камиони с общ капацитет от 15 хиляди литра и повикали на помощ още три пожарни автомобила от близки служби, които да помогнат за гасенето.

В крайна сметка, след няколко часа на пътя и над 45 хиляди литра вода, Tesla-та или поне каквото е останало от нея е изгасена безопасно. Пожарникарите споделят, че електромобилите изискват над 20 пъти повече вода в сравнение с пожар при автомобил с ДВГ, който се гаси с около 1900 литра вода.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Толерантен
    24.11.2022 3:41
    А колко CO2 и твърди частици са се отделили докато гори, сигурно останалите тесли (ако не изгорят) немогат да го компенсират.