Построиха уникална машина, която е готова за апокалипсиса (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 28.09.2018 10:20 /
  • 9892 /
  • 4
Построиха уникална машина, която е готова за апокалипсиса (СНИМКИ/ВИДЕО)

Канадската компания Roshel Defense Solutions дебютира с впечатляващ автомобил за специални операции, наречена Senator APC.

"Ние си поставихме за цел постигането на технически и иновативен пробив в областта на мобилните тактически средства за противодействие", казва изпълнителният директор на Roshel Defense Solutions.

Пълноценен бронетранспортьор (APC - аналог на английски на БТР). Машината има стоманено тяло и стъкло, способно да издържа изстрели от 50 калибър оръжия. Senator също така има взривозащитаващо тяло, така че той може да издържи на експлозията на граната или мини. Гумите на автомобила имат система Run Flat.

Автомобилът е оборудван със система, която може да противодейства на химически, биологични, радиологични и дори ядрени (!) атаки, генерирайки чист въздух в херметичната кабина. По тази причина 10-12 пътници вътре в Roshel Senator APC ще могат да оцелеят практически във всякакви инциденти.

Благодарение на системите за наблюдение БТР следи нивото на газовете и радиацията, също като марсоход. По специална поръчка фирмата е готова да извърши всякакви изменения на целевото предназначение.

Компанията не разкрива на коя платформа е построена впечатляващата машина, отбелязвайки само, че е от "тежкия търговски камион" Ford F-серия. "Сенатор" се задвижва от 6,7-литров дизелов двигател с турбокомпресор с мощност от 330 к.с.. и въртящ момент от 750 Nm. Ако имаше електрически двигатели и слънчеви панели, можеше да бъде изпращан и на Марс.

Senator APC е предназначен изключително за охранителни служби и държавни учреждения, като всяка кола или партида автомобили се подготвят индивидуално, така че никой не назовава дори ориентировъчната цена. Те обаче ни утешават, предлагайки версия на този модел за цивилни граждани. /auto.blitz.bg

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • ДЯДО КАРАКОЧ
    28.09.2018 10:49
    А дали ще оцелее след челен сблъсък с "Армата",м?Само питам,де.
  • Капитан далечно плаване
    28.09.2018 11:33
    А защо дизелов двигател, нали електрическите били големата работа . :-)
  • ДЯДО КАРАКОЧ
    28.09.2018 11:39
    Ми щото,капитане,елдвигателите са толкова скъпи,че дизелът е за предпочитане.Представяш ли си колко път ще изминат с дизел,докато с елдвигатвл я има,я няма 200 - 300 км.
  • до каракоча
    28.09.2018 20:29
    дървената арматка ще стане на клечки за зъби.