Посети с БЛИЦ: Автоизложението в София, по-лъскаво и грандиозно от това във Франфурт

  • 08.10.2019 15:44 /
  • 3654 /
  • 0
Посети с БЛИЦ: Автоизложението в София, по-лъскаво и грандиозно от това във Франфурт

Нещо много интересно ще се случи в София през идните дни. Ако ви предстои покупка на автомобил, професионално се занимавате с новостите от автомобилния свят или прости сте любител на автомобилите и автотехнологиите, Sofia Motor Show 2019 е мястото и събитието, което трябва да посетите през идните дни. Това стана ясно на специалната пресконференция по случай грандиозното автомобилно събитие, което ще се състои от 12 до 20 октомври в Интер експо център" в София.

От Асоциация на производителите на автомобили заявиха, че изложението се развива с пълни темпове. Автосалонът вече се нарежда до изложенията във Франкфурт, Детройт и Париж. От организаторите подчертаха, че всяко следващо изложение е по-добро от предишното.

Купи с БЛИЦ билет за Sofia Motor Show 2019 с 10% отстъпка!  

 Посетителите на тазгодишното издание ще могат да се порадват на над 250 изложбени експоната, разположени на 12 000 кв.м. изложбена площ.  ще бъде представено най-доброто от автомобилната индустрия. Посетителите ще могат да видят 14 нови модела мотоциклети.

Повече от 70 технологични новости и автомобилни премиери очакват посетителите на 24-то издание на автомобилния салон в София., 16 нови модела, 13 фейслифта и 18 нови модификации. 

Впечатляващ ще бъде и броят на автомобилите с алтернативно задвижване – 13 електрически, 5 plug-in хибрида, 17 меки хибрида и 4 с двигатели на метан.

Международният автомобилен салон в София 2019” е едно от най-престижните изложения в региона и едно от 12-те изложения в света, включени в официалния календар на Международната организация на автомобилните производители (OICA), наред с автомобилните изложения в Париж, Франкфурт, Женева, Детройт и Токио.

 

Тази година автосалонът е толкова успешен, че гостите му ще могат да се докоснат до експонати, които са отсъствали дори на изложението във Франкфурт. "При нас липсващи марки няма", категорични бяха организаторите.

 

От думите им стана ясно, че браншът е изправен пред трансформация. Акцентът е екология. От следваща година в Европейския съюз влиза правилото за средните въглеродни емисии до 95 грама на километър. Ако това изискване не бъде изпълнено, ще последват глоби.

 

"На прага сме на най голямата трансформация на този бранш. При спадащ пазар електрическите автомобили бележат ръст от 100 процента", заявиха от организаторите.

Именно в тази насока е поставен акцентът в тазгодишното издание на Sofia Motor Show. 

Организаторите и изложителите са подготвили атракции, забавления и награди за посетителите.

 

- Повече от 150 автомобила за тест-драйв, организирани в 4 зони.

 

 

 

- Феновете на Формула 1 ще усетят част от атмосферата и адреналина на едно състезание, управлявайки дистанционно задвижвани автомобили, базирани на истински модели, по специална състезателна мини писта. За победителите ще има специална награда – безплатен абонамент за платформата Play Diema Xtra.

 

- Посетителите на щанда на Shell ще могат да проверят своите шофьорски умения и рефлекси посредством симулатор на  пистата „Фиорано“ в Маранело, Италия. За най-бързите  ще има награди.

 

- Освен удоволствието да видят, да тестват и да закупят някои от последните модели автомобили, един от посетителите на изложението ще има невероятния шанс да си тръгне с нов автомобил. Изборът е между 12 автомобила с цена от 28 000 до 63 000 лева.

 

Запазено място в изложението имат също производителите и търговците на гаражно оборудване, резервни части, гуми, масла, автоаксесоари, охранителни системи, кар аудио системи, лизингови компании, банки, застрахователи и други.

Също стана ясно, че мерките за безопасност по движението на пътищата, които постепенно се въвеждат от Европейския съюз в страните-членки са дали резултат. Смъртността в последните години е намалена с цели 43% за Общността. Целта е до 2050 година броят на смъртните случаи в резултат на ПТП да бъде сведен до нула. 

Автомобилните производители и контролните органи активно работят върху автоматизирането на процесите, които подпомага водача при управление на автомобила в рискови ситуации. 

С тази цел е въведена и системата И-кол. Системата eCall, използвана в моторни превозни средства в целия ЕС (В този случай 28-те страни от ЕС + Исландия, Норвегия и Швейцария), извършва автоматично безплатни повиквания до телефон 112 в случай на тежко пътнотранспортно произшествие. Можете също така да задействате eCall ръчно чрез натискане на бутон.

През следващите три години всичките нови автомобили трябва да бъдат оборудвани с 11 нови функции за активна и пасивна защита. Според изчисленията, това трябва да спаси над 7000 човешки живота годишно. 

Сред въпросните системи са системата за автоматично спиране на автомобила в екстремни ситуации, блокиране на запалването на автомобила при наличие на алкохол, черни кутии за катастрофите, безопасна зона при удар на пешеходци и велосипедисти. Очаква се само системата за извънредно спиране на автомобила да намали инцидентите с 38%.  

Завишават се постоянно и изискванията при краштестовете. Те вече се провеждат с оглед на възможността за удар на велосипедист и пешеходец както челно, така и в страни. В съответната посока се разработват и системи за опазването на живота на въпросните. Сред тях са специални предни зони и предни стъкла, които да намаляващ щетите по човека при удар. 

Изпълнителният директор на Асоциацията на вносителите на автомобили Таня Груева съобщи, че заедно с правителството се работи по анализ на автопарка в България. Резултатите от него ще бъдат ясни към края на ноември. След това те ще бъдат подложени на обществено обсъждане. Ще се разгледат както причините за състоянието на българския автопарк, така и какви мерки трябва да се предприемат въз основа на направените изводи за подобряване на състоянието му. 

По нейни данни, средната възраст на автопарка у нас е 18 години. Само 4% от колите, движещи се по родните пътища са на възраст по-малка от 5 години. 

За да улеснят всичките желаещи да посетят  Sofia Motor Show, организаторите са създали специална електронна система за закупуване на билети. Така всеки в удобството на своя дом може да си закупи електронно билет, а след това, без да се разпечатват каквито и да е хартии, просто да сканира мобилния си телефон на входа на изложението .

Това може да стане на адреса  https://sofiamotorshow.bg/tickets/ 

Купи с БЛИЦ билет за Sofia Motor Show 2019 с 10% отстъпка!

За семействата ще има отстъпки, като акцентът е децата още в ранна възраст да могат да се запознават с новите технологии в автомобилната индустрия и самият салон да се превърне в събитие с изживяване за цялото семейство.

Отстъпки ще има и за групите приятели, които искат да посетят салона заедно. За тях има специални групови билети. Билетите пък за хората с увреждания са напълно безплатни. 

Тази година ще има специална зала, отделена за приключенията с природата. Там посетителите ще могат да се насладят на най-новото в сферата на кемперите и съответното оборудване. 

Работно време за посетители

През делничните дни залите ще бъдат отворени от 10:30 до 19:30 часа, а в събота и неделя работното време е удължено – от 10:00 до 20:00 часа.

Изложителите са:

ABARTH, ALFA ROMEO, AMG, AUDI, BMW, CITROEN, CUPRA, DACIA, DS, DR, FIAT, FORD, GREAT WALL, HAVAL, HONDA, HYUNDAI, JAGUAR, JEEP, KIA, LAND ROVER, LEXUS, МАHINDRA, MAZDA, MASERATI, MERCEDES-BENZ, MINI, MITSUBISHI, NISSAN, OPEL, ORA, PEUGEOT, RENAULT, ROLLS ROYCE, SSANG YONG, SEAT, SKODA, SUBARU, SUZUKI, TOYOTA, VOLVO, VOLKSWAGEN и др.

Още информация можете да откриете на https://sofiamotorshow.bg/

КОМЕНТИРАЙ