Полицията забрани на водач да управлява „златен“ BMW X5 и евакуира колата СНИМКИ

  • 19.10.2019 8:50 /
  • 36572 /
  • 0
Полицията забрани на водач да управлява „златен“ BMW X5 и евакуира колата СНИМКИ

Служители на реда в Дюселдорф, Германия, забраниха на шофьор да продължи движението си по пътищата на града и го принудиха да паркира колата, тъй като автомобилът BMW X5, покрит със златно фолио, е твърде блестящ и на слънце заслепява другите участници в движението.

Според полицията, колата буквално "свети" под слънчевите лъчи и е трудно да бъде погледната, съобщава T-online.de. На снимката с кросоувъра, която е направена при съставяне на протокола, униформана се отразява в страничните врати като в огледало.

В същото време 30-годишният собственик не е очаквал да бъде спрян за нарушаване на правилата и че временно ще му „конфискуват“ колата, тъй като е бил уверен, че не е нарушил никакви правила.

Ето как полицията в Германия проверява за незаконен тунинг (ВИДЕО)

Харолд Шмитке, генерален директор на Германската асоциация на специалистите по тунинг, е разказал пред немското издание, че цената на такова покритие при добро обслужване струва от 2500 до 3000 евро.

Той добавя, че въпросът дали подобна кола може да се движи по пътищата, трябва да бъде решен от експерт. Ако обаче колата разсейва другите водачи, тогава това е неприемливо и собственикът трябва да бъде задължен да премахне фолиото.

Скандално ВИДЕО бе публикувано от BMW!

Това не е първият подобен случай за Германия - през април полицията в Хамбург спря шофьора на златен Porsche и поиска от него да премахне покритието, защото също е твърде ярко.

Мъжът обаче пренебрегнал заповедта и след време отново бил спрян. Тогава властите е трябвало да прибегнат до консултация със специалисти, които решили, че автомобилът блести недопустимо ярко и в този вид не може да се движи по пътищата. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ