Показаха най-скъпия мотоциклет в света, има страхотен дизайн СНИМКИ

  • 23.04.2023 11:50 /
  • 14759 /
  • 0
Показаха най-скъпия мотоциклет в света, има страхотен дизайн СНИМКИ

Американската компания Curtiss Motorcycles представи нов електрически модел The 1. В момента това е най-скъпият мотоциклет серийно производство в света. Подробностите за мотора бяха разкрити на официалния сайт на производителя.

Електрическият мотоциклет Curtiss 1 е посветен на пионера на авиацията Глен Къртис. Знаменитият американец не само създава иновативни аероплани, но и поставя световен рекорд за скорост на мотоциклет през 1902 г., който се задържа чак до 1930 г.

Електрическият мотоциклет Curtiss The 1 изглежда като пришълец от началото на ХХ век, защото елегантният му дизайн е проектиран в стила стиймпънк.

Външният вид е изпълнен с огромен брой хромирани части и отворени механизми. Въпреки че, по желание на клиента, мотоциклетът може да бъде боядисан и някои от елементите му да бъдат направени от въглеродни влакна.

Кои са 5-те най-рискови и опасни ситуации при карането на мотоциклет

Новият мотоциклет Curtiss The 1 е оборудван с голям двигател с мощност 217 конски сили. Динамичните му характеристики не се разкриват, но се знае, че пробегът след зареждане ще бъде 193 км.

Harley-Davidson пуска уникална серия мотоциклети СНИМКИ

Електрическият Curtiss The 1 ще бъде пуснат в продажба от пролетта или лятото на 2024 г. Той ще струва от 120 000 долара, тоест ще стане дори по-скъп от изключителния мотоциклет Aston Martin AMB 001 Pro.

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ