Показаха най-екстремния Mercedes-Benz G-Class СНИМКИ

  • 08.10.2021 11:50 /
  • 3047 /
  • 0
Показаха най-екстремния Mercedes-Benz G-Class СНИМКИ

Mercedes-Benz G-Class е култов всъдеход на германската марка. "Семейството" на модела включва версии както за гражданска, така и за военна употреба.

Докато първият модел смени поколението си преди три години, вариантът за военни и силови структури има ново поколение едва сега.

Новият военен автомобил на Mercedes получава индекс W464 и ще замени версията с индекс 461, произвеждана от 1992 г. насам.

Все още няма официална информация за модела. Въпреки това вътрешни източници твърдят, че всъдеходът ще запази същите размери. Според информацията, автомобилът ще има LED фарове, по-масивни брони и нови огледала. Освен това шнорхелът ще премине от лявата страна.

Представиха официално новия електрически Mercedes G-Class ВИДЕО

Предполага се, че нецивилната G-класа ще получи 3,0-литров редови шестцилиндров турбодизел двигател, чиято мощност е увеличена до 245 к.с., а въртящият момент - до 600 Nm.

Тези цифри са с 35 и 50 % повече от тези на настоящата версия. Двигателят е съчетан с осемстепенна автоматична трансмисия и система за задвижване на всички колела. Известно е също, че производителят е подобрил проходимостта на автомобила.

Битката на титаните: Land Cruiser срещу Patrol, G 63, Range Rover и Defender ВИДЕО

Военната версия на емблематичния автомобил дебютира едновременно в два варианта. Всъдеходът с пет врати е разчетен за четирима души и товароносимост до един тон, а шасито за монтаж на товарни надстройки е с удължена кабина и може да превозва до 2,5 тона.

G-класата серия 464 вече е налична за поръчка. Автомобилът е на разположение на военните сили и армиите на страните членки на НАТО./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ