Показаха на ВИДЕО най-необичайното използване на трактор в градска среда

  • 01.07.2022 11:50 /
  • 6908 /
  • 0
Показаха на ВИДЕО най-необичайното използване на трактор в градска среда

Много хора са виждали портокалови дървета да растат по улиците на някои курортни градове, но не всички знаят как се събират.

Във Валенсия на югоизточното крайбрежие на Испания например има около 15 000 цитрусови дървета. Плодовете им не са подходящи за храна, но се използват широко като компост. Всяка година от януари до февруари местните власти събират над 400 тона портокали.

С сега следва най-интересното. Същинският процес на прибиране на реколтата се извършва с помощта на трактори, оборудвани със специални приспособления.

Тракторът има устройство за разклащане на стволовете и също така специален сгъваем чадър от плат с диаметър до 7 м, в който плодовете падат от клоните.

Чадърът е прикрепен към монтиран челен товарач. Амплитудата на механизма за разклащане е 20-30 мм, а честотата - 15-25 Hz. Времето за работа е ограничено до 10 секунди, за да не се деформира дървото.

В резултат на това могат да бъдат събрани до 80% от всички портокали, което е много за такъв механизиран метод.

Блогър публикува ВИДЕА с опасното си шофиране, но сега съжалява жестоко

Недостатъкът на тези машини обаче е, че са твърде големи, за да достигнат до дърветата заради паркирани автомобили. Ето защо наскоро по улиците на Валенсия беше тестван компактен шейкър - Light Shaker на малко гъсенично шаси. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ