Подготвят следващото поколение на Toyota Land Cruiser: СНИМКИ

  • 07.01.2021 8:56 /
  • 3830 /
  • 0
Подготвят следващото поколение на Toyota Land Cruiser: СНИМКИ

Пореден дизайнер представи собствената си визия за SUV-а, който може да получи индекс от 300. Очаква се моделът да бъде представен официално през пролетта на 2021 година.

Японската компания стартира производството на Toyota Land Cruiser през 1951 г.: оттогава моделът успя да промени няколко поколения и индекси. Производството на SUV от настоящото поколение - с префикс 200 към името - се появи през 2007 година.

През годините автомобилът е обновяван няколко пъти, но сега е назряла смяната на следващото поколение. Според слухове, които все още не са официално потвърдени, са, че на новия Land Cruiser ще бъде присвоен индекс 300.

Toyota все още не е загатнала как ще изглежда новият Land Cruiser: няма официални скици или тийзъри. Така че днес художниците имат възможност да фантазират за външния вид на бъдещия SUV. Поредният дизайнерът публикува една от опциите на страницата си в социалната мрежа Intagram ( @lomaia_design ).

Съдейки по представените рендери, колата ще има остри „нарязани“ форми и линии, ще има маркови квадратни арки на колелата и висок просвет. Отпред се виждат голяма радиаторна решетка и голям въздухозаборник с „фарове за мъгла“, тясна хоризонтално разположена оптика.

На страничните калници на следващия Toyota Land Cruiser художникът е нарисувал монтирани в самите врати дръжки, страничните огледала обаче са стандартни и не са заменени от камери. Изгледът на отзад не е нарисуван.

Очаква се размерите на SUV да останат почти непроменени. Припомняме, че дължината на сегашния LC200 е 4950 мм ширина, 1980 мм височина, а разстоянието между осите е 2850 мм.

Пътният просвет на настоящата версия е 225 мм. По предварителни данни платформата на новия Land Cruiser ще остане същата (тя споделя „количката“ с Lexus LX).

Все още няма официални данни за „пълнежа“ на следващото поколение Land Cruiser. Възможно е неговата гама от двигатели да включва хибриден агрегат, който ще се базира на 3,5-литров V6 бензинов турбо двигател (според слуховете мощността му ще бъде около 300 к.с., а мощността на електродвигателя ще бъде 180 к.с.).

Освен това на гамата може да разполага и с 3.3-литров турбодизел.

Имайте предвид, че в САЩ настоящият SUV със задвижване на всички колела е оборудван с V6 DOHC двигател с мощност 386 конски сили с обем 5,7 литра, максималният му въртящ момент е 543 Nm.

Той работи в синхрон с осемстепенна автоматична скоростна кутия. На европейския пазар баовият модел разполага с 309 конски сили и бензинов двигател с обем от 4,6 литра. Като алтернатива се предлага дизелов двигател с мощност 249 конски сили с обем 4,5 литра. И двете опции се доставят с шестстепенна автоматична скороскта кутия.

В Щатите търсенето на настоящия Land Cruiser не може да се нарече високо. И така, в края на 2019 г. дилърите са продали само 3,536 копия на този пазар (+ 9,3%).

КОМЕНТИРАЙ