Пиян шофьор доказа на патрулните полицаи, че грешат

  • 24.10.2019 10:50 /
  • 53262 /
  • 0
Пиян шофьор доказа на патрулните полицаи, че грешат

В САЩ патрулните полицаи спрели водач на автомобил, който твърдял, че не е консумирал нито една капка алкохол, но всички тестове показвали състояние на опиянение. Шофьорът, обаче, след това доказал, че не е бил пиян. Причината за всичко това се оказало особено заболяване.

След диагностициране и медицински прегледи, лекарите разкрили, че мъжът има рядко заболяване, при която стомахът му „вари бира“. По-скоро превръща въглехидратите в алкохол. Проучване, проведено от лекари, показало, че нивото на алкохол в кръвта на водача е 200 милиграма на децилитър, което е еквивалентно на изпиването на десет алкохолни напитки.

Самият мъж бил изненадан от подобни резултати, като той разказал пред полицията, че се чувства неразположен от много години. Симптомите включвали депресия, загуба на памет и агресия. Оказало се, че проблемите започват седмица след завършването на лечение с антибиотици през 2011 г.

Млада шофьорка шашна пътни полицаи с палавото си обяснение за отказа си да съдейства

Изследователи от Медицински център на Университета Ричмънд в Ню Йорк, които подробно са изследвали случая, са обяснили, че човекът най-вероятно не лъже. По време на по-нататъшни анализи веществото Saccharomyces cerevisiae или, по-просто казано, пивоварната мая, се оказало в изпражненията на човека.

Тя е широко известна в производството на напитки, защото подпомага ферментирането на въглехидрати и производството на алкохол. В крайна сметка лекарите установили, че пациентът е развил рядко състояние, известно като синдром на автоматично варене (ABS) или синдром на чревна ферментация.

„Пациентите с това заболяване се превръщат в пияни хора  и страдат от всички медицински и социални последици от алкохолизма“, отбелязват изследователите.

За да потвърдят диагнозата, лекарите са дали на мъжа 50 грама въглехидратна храна, докато са наблюдавали нивото на алкохол в кръвта. След известно време показателите се повишили до 57 милиграма на децилитър.

Полицаи блокираха пътя на над 100 суперколи и ги спряха от движение (СНИМКИ)

Д-р Фахад Малик, гастроентеролог от Университета в Ричмънд, казва, че необичайното състояние на пациента е причинено от курс с антибиотици, който е предписан на пациента преди осем години.

От 2014 г. насам са регистрирани 30 случая на синдром на автоматично пивоварене, а американският шофьор не е единственият, който се е сблъсквал с това необичайно явление.

Британецът Ник Хес дълги години се придържал към здравословния начин на живот и никога не пиел алкохол, но веднъж в кафене той падна на пода от остра болка, която прорязала корема му.

Матю Хог от Англия преминал през подобни изпитания. Британецът прекарал младостта си, страдайки от хронична коремна болка. Семейството му е похарчило повече от 60 000 долара за лечение. И досега лекарство за подобно неразположение не е намерено. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ