Пет типа фенове на автомобили: Вие сред тях ли сте?

  • 10.12.2019 8:50 /
  • 4291 /
  • 0
Пет типа фенове на автомобили: Вие сред тях ли сте?

Германската застрахователна компания CosmosDirekt представи пет основни типа собственици на автомобили, които по много различен начин обичат своите транспортни средства. 

Шеговитият списък на компанията е оглавен от любителите да си похапнат автомобили, при това нито розовият плюш, нито клатещата се глава на кученцето, нито златния ланец или броеница на огледалото за задно виждане не им изглеждат като безвкусица или натур - всичко е хубаво, което краси колата. 

При това те обикновено не се ограничават само със салона на автомобила, има безброй мили неща, които могат да прибавят индивидуалност и на външния вид на колата. 

Трябва да се признае, че всичко това наистина привлича вниманието към автомобила на пътя, но дали такова внимание са искали да получат собствениците на тези коли? 

Любителите на ретроколи. Техният девиз е "стара чанта, ама лачена". Те с любов се грижат за своята автомобилна класика, в почивните дни ходят на клубни мероприятия със съмишленици, където собствениците споделят опит и си разменят редки резервни части. 

Те обожават ретроавтомобилите, често поръчват специална екипировка, за да съответстват на стила на своя автомобил. Винаги с приповдигнато чувство за собствена значимост говорят за колата си, все пак те имат важна мисия - да разпространяват автомобилната история.  

Следващият тип е още по-интересен - тези хора обичат старите автомобили, които не представляват никаква ценност за мнозинството, и влагат всяка стотинка, опитвайки се да закърпят поне за известно време старото изгнило корито, къде да го боядисат, да го позалепят, за да може то да продължи своя живот. 

Те се опитват да докажат на целия свят, че автомобилът им е специален, че е много здрав, че може да служи безкрайно. Често, като резултат, те влагат в него повече отколкото той струва.  

Любителите на техническите приспособления. 

Също интересен тип, тези хора си мислят, че след като прекарват много време в колата си, то тя трябва да им е максимално комфортна. 

Това се постига чрез различни технически приспособления, които феновете на технологиите монтират в колите си. 

Може да става въпрос за допълнително монтирано масажно кресло, вградена кафе машина, телевизор, мощни тонколони, които да заемат целия багажник, светодиоди в салона, създаващи специална атмосфера. 

А и най-накрая - автогурманите. Мотото им е "най-най", при което това се отнася не само до транспортното средство, но и частното място за паркиране в разкошен гараж, ежеседмично почистване премиум клас в строго определена луксозна автомивка. 

Не е важно, дали това ще е италиански спортен автомобил или любимият семеен миниван - автомобилният пиадестал има, преди всичко, емоционална стойност. 

Понякога тази любов отива толкова далеч, че някои си правят татуировки с вида на любимата кола.  

КОМЕНТИРАЙ