Патентоваха уникална нова екстра за максимална безопасност в колите

  • 16.12.2020 8:20 /
  • 1180 /
  • 0
Патентоваха уникална нова екстра за максимална безопасност в колите

Американската компания Waymo, известна със своите разработки в сферата на безпилотните автомобили, патентова нова въздушна възглавница с изцяло нова конструкция, която буквално обвива целия пътник в случай на катастрофа. 

В патентните документи устройството се нарича "разгъваща се пътническа защита", като се твърди, че при сблъсък тя защитава хората на задната седалка от всички страни. Любопитното е, че рисунките на изображението в документите изглеждат доста аматьорски, сякаш някой го е правил на крак, докато доста бърза. 

Също така се отбелязва, че това е типично за патент, когато идеята все още не е разработена и не е ясно, дали въобще тя подлежи на реализиране, но за всеки случай тя е "резервирана", за да не може конкурентите да те изпреварят.

Според официалните данни заявката за патента е подадена през юни 2018 година, а самият патент е издаден през декември тази година, пише Autoevolution.

 

 

Трябва да се припомни, че компанията Waymo заедно с Google се занимава с разработването на системи за автопилот, които в най-скоро време може да се появят в серийните автомобили. Първоначално Waymo се надяваше, че ще може да пусне автономна кола със собствена конструкция, но това се оказа твърде скъпо и сега компанията използва за тестване на системите си серийни коли. 

КОМЕНТИРАЙ