Пандемията подлуди автопазара, такова чудо никой не е виждал!

  • 12.01.2021 8:41 /
  • 4607 /
  • 2
Пандемията подлуди автопазара, такова чудо никой не е виждал!

Спад на вноса и продажбите на автомобили втора ръка отчитат от автокъщите и от "Асоциация на вносители на автомобили в България".

Пандемията заради COVID-19 и създалия се финансов страх у хората са сред причините продажбата на автомобили да спадне.

"Има спад на продажбите в Европа, защото в България предимно купуваме коли втора употреба. И в Европа заради коронавируса спряха продажбите на автомобили, защото не се знае какво, кои и защо ще се случи напред. В момента има леко покачване на цената на автомобилите - около 10%, заради ниския ръст на внасяне от Европа", обясни управителят на автокъща Николай Барбалов.

Прогнозата, която дават от Асоциация на вносители на автомобили в България" е, че след като отмине пандемията се очаква голямо поскъпване на цените на автомобилите.

"В Западна Европа в момента почти не се извършват сделки, много трудно се намират коли. Аз прогнозирам, че колите нов внос ще бъдат с 10,15% по-скъпи от това, което е било досега", коментира заместник-председателят на "Асоциация вносители на автомобили в България" Любомир Доросиев.

Пред последните две години у нас се наблюдава и търсенето към електрическите и хибридните автомобили, които са втора ръка.

"Това е тенденцията в бъдещето. Електрическите автомобили са много, много скъпи. Хибридите вече са допустими, то вече намират и втора употреба много хубави автомобили", каза заместник-председателят на "Асоциация вносители на автомобили в България" Любомир Доросиев.

Все още България се нарежда на едно от последните места по продажба на електромобили в Европа.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Порковач
    14.01.2021 7:03
    Хех хех то никой не купува кол, вдигнете ги 50% няма проблем, при пазарлъка ще ги свалите 85% ахам
  • Мара Отварачката
    14.01.2021 15:59
    Абе офци, когато една стока не се търси ПОЕВТИНЯВА. Щяло да има ПОСКЪПВАНЕ. Те и имотите в София поскъпват, затова има и 30 000-50 000 празни имота