Откриха суперавтомобил Honda с удивителен пробег, използвана като ежедневна кола СНИМКИ

  • 29.01.2023 12:50 /
  • 18316 /
  • 0
Откриха суперавтомобил Honda с удивителен пробег, използвана като ежедневна кола СНИМКИ

В САЩ е открита Acura NSX от 1995 г. с рекорден пробег. Легендарният суперавтомобил на Honda е изминал почти 650 000 км за 28 години. Собственикът му, блогърът Арчи Сантос, разказва за него в YouTube.

Американецът успял да си купи Acura NSX само за 29 000 долара. Към момента на покупката пробегът на автомобила е 645 348 км. Това е значително постижение, тъй като повечето суперавтомобили не изминават дори 100 000 километра.

Тази Acura NSX е изключение от правилото, шофирана е много интензивно и е използвана като ежедневен автомобил. Предишният собственик на автомобила е пенсиониран архитект, който е изминал с него 523 000 км в продължение на 13 години.

Мъж измина с Tesla удивителен пробег и разказа какво e положението с колата

Суперавтомобилът на Honda е в добро състояние. Колата е с оригиналната боя, въпреки че по задната част има следи от скорошни произшествия: мотоциклетист се е ударил в предната част на автомобила, а кемпер - в задната. Наскоро салонът е претапициран с по-скъпа кожа, така че изглежда като нов.

Собственикът редовно е обслужвал Acura NSX - сменял е маслото, филтрите, амортисьорите, съединителя и други консумативи по график, както и е регулирал хлабините на клапаните.

Освен това се наложила непланирана смяна на водната помпа и уплътнението на блока на цилиндрите. Двигателят V6 на Honda все пак трябвало да бъде пратен за основен ремонт, но едва след 630 000 км. Сега обновеният двигател работи отлично. Ходовата част на суперавтомобила също е в добро състояние.

Припомняме, че Honda NSX (продавана в САЩ като Acura) е единственият суперавтомобил на японския автомобилен производител. Той е представен през 1989 г. и се превръща в по-евтина алтернатива на Ferrari и Porsche. В създаването на модела е участвал известният състезател Айртон Сена.

Не е истина: Bugatti Chiron за $3 млн. се наложи да бъде бутан на пътя ВИДЕО

Моделът от 1995 г. е оборудван с 3,0-литров V6 двигател с 270 к.с. и 5-степенна механична скоростна кутия. Ускорява до 100 км/ч за 5,9 секунди и достига 270 км/ч.

Доскоро се произвеждаше второто поколение Honda NSX с хибриден агрегат. В края на 2022 г. обаче е снета от производство поради слабото търсене. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ