От първо лице: Шофьор катастрофира с мощното си Ferrari ВИДЕО

  • 01.11.2020 10:20 /
  • 1914 /
  • 1
От първо лице: Шофьор катастрофира с мощното си Ferrari ВИДЕО

В мрежата е публикуван видеозапис на катастрофата на Ferrari 812 Superfast, заснет в Лондон от първо лице. Да видим момента на произшествието през очите на водача става възможно благодарение на камерата Go-Pro, която се е намирала на главата на водача.

На кадрите се вижда как Ferrari 812 Superfast се движи по моста "Ламбет" в центъра на Лондон. След като шофьорът рязко натиска газта, суперавтомобилът изведнъж започва да поднася в дясната страна.

Мъжът успява да избегне сблъсък с пешеходец и велосипедист, но не успява да коригира движението на автомобила, в резултат на което се блъска в ограждението.

Ударът е задействал въздушните възглавници в салона на суперавтомобила, което е помогнало на водача да избегне сериозни наранявания. Не е известно какво се е случило с каросерията на Ферари, но съдейки по силата на удара в лявата страна на колата, скъпия ремонт едва ли ще бъде избегнат.

Също така не е ясно защо, но по време на движението на главата на водача е имало екшън камера, която е позволила да се улови моментът на инцидента. Възможно е шофьорът да е искал да се похвали с управлението си, но е претърпял фиаско.

Ferrari 812 Superfast дебютира на автомобилното изложение в Женева през 2017 г. Суперавтомобилът със задно предаване е оборудван с 6.5-литров V12 двигател с мощност от 800 конски сили (718 Nм), който работи с два съединителя.

Моделът ускорява до „стотица“ за 2,9 секунди. Максималната скорост е 340 километра в час. В настоящия момент 812 Superfast е на цена от около 340 хил. долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Firebg
    02.11.2020 18:58
    пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/