Обявиха кога ще дебютира миникросоувъра Hyundai Casper

  • 02.08.2021 9:08 /
  • 1515 /
  • 0
Обявиха кога ще дебютира миникросоувъра Hyundai Casper

Производството на кросоувъра Hyundai Casper Micro, който е известен с работното си име AX-1, ще започне на 15 септември. Това ще бъде най-компактният кросоувър на марката, пише индийското издание Gaadi Waadi.

Известно е, че автомобилът ще се базира на платформата на марката К1, и първоначално Casper ще се появи само на пазара в Южна Корея. След това автомобилът ще бъде пуснат и на други развиващи се пазари. 

Очаква се, че външният вид на автомобила ще бъде доста необичаен, отчасти вдъхновен от другите кросоувъри на Hyundai.

Отпред той ще бъде снабден с разделени фарове - отгоре с изящни светодиодни дневни светлини, които също ще изпълняват функацията и на мигач, а отдолу с кръгли фарове. 

Автомобилът също ще получи голяма решетка на радиатора с нарязана рисунка и греди на покрива. 

В задната част на микро-кросоувъра ще бъдат монтирани светодиодни матрици за стоповете, а габаритите за задно движение и мигачите ще бъдат разположени по-надолу в задната броня, повтаряйки дизайна на фаровете. 

 

Очаква се, че Hyundai Casper ще бъде оборудван с редица премиум функции, като информационно-развлекателна система с голям тъчскрийн екран, безключов достъп в салона, камера за задно виждане, охлаждаща се жабка и съвременни функции за включване на различни устройства. 

Системите за безопасност ще включват няколко въздушни възглавници, ABS, EBD, електронен контрол на устойчивостта и т.н. и т. д. 

Hyundai, най-вероятно ще предложи новия Casper с 1,2-литров бензинов двигател с мощност 83 конски сили и турбиниран мотор с мощност 120 конски сили. Също така под въпрос е атмосферен двигател с обем 1.1 и мощност 63 конски сили. 

КОМЕНТИРАЙ