Обявиха класацията на най-безопасните автомобили за 2020 година СНИМКИ

  • 06.06.2020 10:20 /
  • 14400 /
  • 0
Обявиха класацията на най-безопасните автомобили за 2020 година СНИМКИ

Застрахователният институт за пътна безопасност (Insurance Institute for Highway Safety -IIHS) е организация със седалище във Вирджиния, САЩ, която се явява своеобразен аналог на европейския Euro NCAP.

IIHS провежда ежегодни проучвания за безопасността на автомобилите и сега е публикувала рейтинг на най-безопасните автомобили въз основа на резултатите от краш тестовете през 2020 г.

Краш тестовете се извършват в 5 основни категории: челен удар, страничен удар, устойчивост на покрива на удар, якост на закрепване на седалката, ефективност на спирачната система.

Освен това се оценява ефективността на системите за безопасност на водачите и пътниците, както и защитата на децата в детските седалки. Специалистите обръщат специално внимание на системите за защита при камшични удари (с какви телесни наранявания са свързани, нивото на защита на шията), реакцията на автомобила при внезапно спиране.

Експертите назоваха най-безопасната кола в историята на краш тестовете ВИДЕО

При единият от краш тестовете оборудването имитира произшествие с препятствие при скорост от 65 км / ч, като същевременно регистрира повредите по манекените, които са разположени в шофьорските и пътническите седалки. Според статистиката, сблъсъкът с препятствие като дърво или стълб е една от най-честите причини за загиналите на пътя.

При такъв удар, често възникват тежки повреди по корпуса, предното колело и окачването, съществува риск от навлизането на счупени елементи в салона. Поради тези повреди водачът и пътниците често получават сериозни наранявания.

Разбиха новия руски всъдеход в краш тест ВИДЕО

За получаването на информация за възможните наранявания при различните краш тестове, манекените са оборудвани със сензори и боя, което позволява да се определите в какво се е ударил манекенът при сблъсъка, в допълнение към въздушните възглавници.

Според резултатите от обработката на всички данни автомобилите получават оценки според скалата: добра / приемлива / под средната / лоша. Въз основа на тези оценки машините могат да бъдат "възнаградени" с:

1.Top Safety Pick+,

2.Top Safety Pick


Според резултатите от тестовете, 30 марки бяха включени в класацията Top Safety Pick + 2020, като сред тях бе отделен моделът, който се счита за най-безопасен без допълнително оборудване - това е Honda Insight (както и през 2019 г.).

 

Ето кои са победителите:

Малки коли:

Honda Insight 4-door sedan

Mazda 3 4 – door hatchback

Mazda 3 4 – door sedan

Subaru Crosstrek Hybrid 4-door wagon

 

Средноразмерни автомобили:

Mazda  6 4 – door sedan

Nissan Maxima 4 – door sedan

Subaru Legacy 4 – door sedan

Subaru Outback

Toyota Camry 4 – door sedan

 

Средноразмерни автомобили премиум клас

Lexus ES 350 4 – door sedan

Mercedes-Benz C-Class

Tesla Model 3

 

Голям автомобил премиум клас

Audi A6 4 – door sedan

Audi A6 allroad 4-door wagon

Genesis G70

Genesis G80

Genesis G90

 

Малки кросоувъри

Mazda CX-3

Mazda CX-5

Subaru Forester

 

Средноразмерни кросоувъри

Mazda CX-9

Kia Sorento

Subaru Ascent

 

Средноразмерни кросоувъри премиум клас

Acura RDX

Cadillac XT6

Hyundai Nexo

Mercedes-Benz GLE-Class

Lexus NX

 

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ