Няма да повярвате какво гориво използва принц Чарлз за своя Aston Martin (СНИМКИ)

  • 14.11.2018 10:20 /
  • 18248 /
  • 2
Няма да повярвате какво гориво използва принц Чарлз за своя Aston Martin (СНИМКИ)

Наследникът на британския трон принц Чарлз отдавна е привърженик на екологията и борбата срещу замърсяването на околната среда. Освен това, той е започнал от самия себе си - радикално е модернизирал собствения си кабриолет Aston Martin DB6 Volante, съобщава Telegraph.

Спортната кола Aston Martin Чарлз е получил като подарък от майка си за навършването на 21 годишна възраст през 1969 г. Автомобилът е оборудван с 4-литров шестцилиндров инжекторен двигател с мощност 282 к. с.

По-рано британският принц вече поръча промени и двигателят на Aston Martin DB6 премина на биоетанол, но очевидно това не му се е сторило достатъчно. Двигателят отново беше модифициран и сега използва бяло вино като гориво. Инженерите от Aston Martin заявяват, че модернизацията не е сложна, тъй като този двигател може да работи с всичко, което гори.

Зверско! Чуйте как звучи хиперколата Aston Martin Valkyrie (АУДИО)

Освен това, по указание на принца, локомотивът на влака на кралското семейство е преминал на биодизел, добит от растително масло. А за ежедневно шофиране, Чарлз реши да купи електрическа кола Jaguar I-Pace. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • бай Гъдю
    14.11.2018 11:15
    Както се казва: "Надутой гайдой лесно свирится, только пальцами мърдаеш..." ;-)))
  • Винетко
    15.11.2018 18:20
    Това къде за гориво ползвал бяло вино го пишете на ингилизите, те са достатъчно глупави за да повярват