Ново впечатляващо противопожарно средство за коли бе показано на ВИДЕО

  • 23.05.2021 9:50 /
  • 2404 /
  • 1
Ново впечатляващо противопожарно средство за коли бе показано на ВИДЕО

Пожарът в автомобила е една от най-сериозните опасности както за превозното средство, така и за водача и пътниците. Не винаги е възможно бързо потушаване на пожара. Често целият автомобил е обхванат от пламъци, което представлява заплаха и за другите машини.

За да потушат горяща кола, пожарникарите използват тонове вода и огромно количество време. Норвежката компания Bridgehill е намерила решение, което ще помогне за бързото справяне с пожара.

Неговите специалисти са разработили специално противопожарно покривало. То позволява да се локализира източника на огън за броени минути. Принципът на действие е много прост и се основава на ограничаване на достъпа на кислород до огъня.

Шест грешки, които могат да доведат до пожар в автомобила

Покривалото е голямо, с размери 6 на 8 метра, така че може да покрие дори голяма кола. Освен това теглото му е само 28 кг и се поставя в специална чанта, заемаща минимум място в багажното отделение.

В случай на пожар в автомобила, всичко, което трябва да направите, е да го покриете с покривалото, като се уверите, че плътно приляга към земята.

Не се препоръчва веднага да сваляте одеялото от колата. Трябва да изчакате поне 20 минути. В идеалния случай пожарникарите трябва да направят това, особено ако се е запалила електрическа кола. Литиевите батерии могат да горят без кислород.

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Защо не трябва да паркирате до пожарен кран

Друго предимство на тази разработка е, че когато машината се гаси с вода, огромно количество химикали се изпуска във въздуха. Покривалото позволява да ес избегне отравянето на околната среда.

Фирмата предлага два вида покривала - Pro и Standart. Стандартната версия може да се използва само веднъж, а професионалната до 30 пъти. Разбира се, такова покривало няма да ви предпази от евентуален пожар в колата, но ще ви позволи бързо да го премахнете, избягвайки сериозни последици. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Лъвски Прайд
    24.05.2021 5:59
    А, огиня, на гей парадя, не се гаси с никакво покривало.