Нови шпионски СНИМКИ на новия разкошен Rolls-Royce Ghost

  • 10.02.2020 8:00 /
  • 4208 /
  • 0
Нови шпионски СНИМКИ на новия разкошен Rolls-Royce Ghost

Премиум седанът Rolls-Royce Ghost прекрати борбата за клиенти през 2019 година след 11 години съществуване на пазара 

Производителят свали колата от конвейра, поставяйки точка в неговата история с лимитираната серия Zenith Collector's Edition.

Но компанията не възнамеряваше изцяло да оставя в историята "Призрака". В пика на Flying Spur от Bentley ще бъде предложена нова версия на разкошната лимузина. 

Както отбелязват служителите в Rolls-Royce, това ще е ново ниво на усъвършенстване на автомобилния дизайн с обхват дори и на най-малките аспекти от конструктивна гледна точка до механиката на движението. 

Потвърждение на факта за излизането на нова версия на Ghost са шпионски снимки на автомобила, заснет по време на тестови изпитания. 

Тестовият образец 

Планира се новата кола да дебютира в средата на 2020 година, но обликът ѝ може да бъде оценен още сега, макар и в камуфлаж. 

Снимки показват,че пред нас наистина стои обновеният Ghost.

Вероятно, това ще е началната версия на модела от следващата генерация. 

Козметични промени 

Засега все още е сложно да се правят изводи за радикални промени заради камуфлажа, но някои променени черти все пак могат да бъдат проследени. 

Например, решетката е станала малко по-голяма, а предните фарове са станали малко по-тънки. 

Като цяло може да се каже, че обликът е станал по-съвременен и прилича на обновените Phantom или Cullinan. 

Интериорът 

Известна е и ограничена информация за вътрешното оформление на автомобила. 

Принципно решение, например, е станало допълнението на приборния панел с дигитален дисплей с информационно-развлекателен екран. 

За сметка на новата електронна техника в колата производителят ще добави чувство на комфорт и безопасност за шофьора. 

Това ще се случи, като се има предвид, че "Ролс Ройс" е доста консервативна марка, поддържаща традиционните решения в името на запазването на духа на класиката. 

Технически аспект 

В новото поколение на Ghost ще бъде използвана фирмената платформа Architecture of Luxury, на базата на която са построени моделите Phantom и Cullinan.

За силовата установка засега няма много информация, но не е изключено да се използва Twin-Turbo V12 с 6,75 литра обем.

В предишната версия на Ghost даденият двигател осигуряваше мощност от цели 563 конски сили. С голяма вероятност автомобилът също ще получи пълно задвижване и автоматична трансмисия. 

Намерението на Rolls-Royce да върне в серийно производство "Призрака" е напълно обосновано от гледна точка на поддържането на имиджа и финансите. 

Даденият модел бе най-успешният за цялата история на марката. 

През останалото време продажбите в компанията до голяма степен бяха поддържани от Cullinan, но, съдейки по първичните данни от шпионските снимки, успехите му скоро могат да бъдат надминати от новата кола. 

КОМЕНТИРАЙ