Новата Toyota BZ - кросоувърът, който ще замени RAV4

  • 12.12.2020 8:50 /
  • 21877 /
  • 0
Новата Toyota BZ - кросоувърът, който ще замени RAV4

Това е първият изцяло електрически кросоувър на марката, който трябва да се превърне в бестселър на компанията, когато двигателите с вътрешно горене бъдат напълно забранени.

Новият модел беше обявен за първи път по-рано тази година. Сега Toyota е публикувала скица на профила на автомобила и е разкрила няколко подробности.

Електрическият кросоувър ще бъде с приблизително същия размер като популярния RAV4, въпреки че междуосието почти сигурно ще бъде по-дълго от това на автомобил с двигател с вътрешно горене.

BZ е първата машина, плод на сътрудничеството между Toyota и Subaru, които са разработили платформа за електромобили. Така че не е трудно да се види приликата между Toyota BZ и концепта, който Subaru, представи още през януари.

Toyota създаде практичен електрически автомобил: 9 пътници и 330 км СНИМКИ

Въз основа на публикуваните скици дизайнерите от изданието Auto Express са се постарали да си представят как може да изглежда новият автомобил.

Тоест, пред нас не са официални изображения на кросоувъра, а рендери.

Припомняме, че по-рано Toyota регистрира няколко нови търговски марки - цялата серия от BZ (от BZ1 до BZ5, както и BZ4X и BZ5X). BZ означава Beyond Zero, което показва липсата на вредни емисии.

Първи ИЗОБРАЖЕНИЯ и подробности за новата Toyota Land Cruiser 300

От Toyota заявяват, че ще представи характеристиките на първия си електрически кросоувър "през ​​следващите месеци". Беше посочено също, че моделът "вече е разработен и се подготвя за производство" в Япония. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ