Новата Kia Sorento - първи СНИМКИ на салона

  • 12.02.2020 8:40 /
  • 2011 /
  • 1
Новата Kia Sorento - първи СНИМКИ на салона

Компанията Kia разпространи изображения на кросоувъра Sorento от новото, четвърто подред поколение. 

Снимки на новата кола без камуфлаж вече имаше в мрежата, затова особен интерес представляват снимките на салона на автомобила. 

Там са се появили два големи монитора: единият е приборният панел, а вторият - сензорен екран на информационно-развлекателната система. 

И двата дисплея са разположени един до друг. 

Вертикалните вентилационни отверстия на централната конзола повече не се сливат със сензорния екран. Те са разположени по-долу, отстрани на монитора, отляво и отдясно на панела за управление на климат-контрола. 

Изчезнала е и стърчащата ръчка на автоматичната скоростна кутия. Мястото ѝ е заето от по-съвременен селектор, който заема по-малко място. 

До него е поставен селектора за режимите на движение. Сменен е и бутонът на електронната ръчна спирачка, както и на системата за старт/стоп на двигателя, подгряването на волана, както и тези на подгряването и вентилацията на седалките.

Освен това, изданието The Korean Car Blog е успяло да се сдобие и с допълнителна информация за всъдехода. 

Става дума за 2.5-литров атмосферен бензинов двигател, работещ в комбинация с механична скоростна кутия или с 6-степенен автомат. 

Задвижването на дадената версия ще е задно. Предвиден е и 1.6-литров турбо бензинов двигател, който ще работи в комбинация с автомат, ще бъде със задно и пълно задвижване. 

Третият двигател ще е 2.20-литров турбо дизел от новото семейство R. Той ще работи в комбинация с 8-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя. Версиите също ще са със задно или пълно задвижване. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Корейска каша
    12.02.2020 13:30
    Отново стилистичен миш-маш - малко, високо разположени фарове с препратка към Ситроен, предна броня като на VW, стопове тип Форд Мустанг.