Новата хиперкола на McLaren ще е по-бърза от Bugatti Chiron

  • 12.09.2018 8:53 /
  • 3596 /
  • 0
Новата хиперкола на McLaren ще е по-бърза от Bugatti Chiron

Компанията McLaren провежда тестове на модификация на хиперколата Speedtail. Това е прототип със задно и пълно задвижване. Според данни на източници, последният е способен да ускорява от 0 до 100 километра в час само за 2 секунди. Това е с 0.5 секунди по-бързо от Bugatti Chiron и с 0,8 от екстремния McLaren Senna.

Сайтът TheSupercarBlog съобщава, че пълното задвижване ще направи хиперколата по-тежка, но ще подобри сцеплението на гумите с пътя. Но инженерите възнамеряват да избегнат увеличаването на масата, защото допълнителни килограми ще бъдат добавени за сметка и на блока от акумулатори на хибридната установка. 

Според слуховете, в основата на колата ще бъде заложен доработен четирилитров битурбо двигател V8 от състезателния McLaren 570S GT4. Общата мощност ще надвиши 1000 конски сили. Speedtail  ще може да достига максимална скорост от 391 километра  час, но ръководството на марката не планира да поставя каквито и да е рекорди за скорост.  

McLaren Speedtail ще бъде идеологически приемник на легендарния F1. Хиперколата ще има триместна конфигурация на салона с централно разположена седалка за шофьора.  

КОМЕНТИРАЙ